Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 december, 2017

Vinn en vacker & värmande filt från Falu Rödfärg

Vinn en vacker & värmande filt i samarbete med Falu Rödfärg.

Välkomna till den tolvfte kalenderluckan som omfamnar dig med en värmande filt från Falu Rödfärg.

När du tänker på ett vinterlandskap kan det vara så att en liten röd stuga med vita knutar kan dyka upp i huvudet. Som ett vackert julkort.

Falu Rödfärg har varit med och skapat dessa varmt röda stugor i över 250 år. Nu skapar Falu Rödfärg även värmande filtar som kan omfamna dig i vinterkylan.

Filten Falu Rödfärg är designad av Mia Svalänge och tillverkad av Röros Tweed. Filten är gjord i 100% ull, 135 x 200 cm. Designen innefattar 21 kulörer – vilket speglar antalet naturliga mineraler i Falu Rödfärg.

Vinn en värmande filt från Falu Rödfärg

Nu har du chansen att vinna årets filt från Falu Rödfärg. För att vara med och tävla behöver du svara på frågorna i kommentarsfältet nedan senast i dag  12/12 kl 23.59.

1. Falu Rödfärg har två nya filtar med ny design. Nämn vad minst en av dem heter.
2. Vem skulle du ge en värmande filt?

Vinstens värdet är 3499 kr. Vinnaren utses av jury och kan ej överklagas. Vinnaren meddelas på mejl från Falu Rödfärg. 

 LYCKA TILL!

Comments (52)

 • . Min lilla pudel tjej, Ronja skulle bli glad att få en mysig filt att vira in sig i efter snöiga promenader… plus att den skulle platsa fint här hemma, i för övrigt inrett skandinaviskt!☺?Hemlängtan!!

 • 1: Hemlängtan
  2: Jag hade faktiskt gett filten till mig själv. Jag är alltid frusen och sitter med en filt i soffan på kvällarna.

 • Hemlängtan heter en ny filt.
  Jag skulle ge filten till mina barns storasyster som behöver en värmande omtanke just nu.

 • 1. Ockrafärg hämtat från varphögarna
  2. Den ger jag till oss själva, att ligga framme snyggt på landet i skärgården. Det är där bland de röda srugorna som en snygg pläd passar som bäst och ses utav flest?

 • Hej!
  1. Vintervärme och hemlängtan.
  2. Mig själv.

  Av kölden jag ryser
  med denna jag inte fryser
  den är så färgglad och grann
  tänk om jag hade tur och vann

  God Jul!

 • 1. Vintervärme
  2. Om jag nu inte skulle behålla filten själv… så hade gett den till min lika (om inte än mer) frusna man. Byta fönster för att minska draget är ju en tänkbar lösning på frusenheten, men att tillsammans sitta under en filt i soffan är mycket mysigare.

 • Hejsan,
  De underbara namnen är hemlängtan och vintervärme.
  Jag skulle ge den i gåva till mig och barnen att kura upp under tillsammans dessa kalla mysiga vintermorgnar. Att då dela litterära äventyr, vila och bara vara i värme och trygghet är den lyxigaste av gåvor.

 • 1. Hemlängtan & Vintervärme.
  2. Mig själv! Varje år när julen är över och det börjar gå mot vår återkommer min gamla trista SAD, årstidsbunden depression, där det känns som om någon lagt ett grått filter över tillvaron. I år har jag bestämt mig för att rusta mig till tänderna mot detta! Förutom D-vitaminboostar och allt sådant förbereder jag så att hemmet efter den varma julen fortsätter att vara ombonat, glatt och mjukt – mycket färg, mycket ljus, mycket textilier. Falu Rödfärg skulle få ligga på soffan och lysa upp hela rummet. Den ser ut som en filt man blir glad av.

 • 1. Filtarna har de vackra namnen Hemlängtan och Vintervärme.
  2. Jag önskar jag kunde ge en värmande filt till alla som är ensamma eller sover ute och fryser. Har försökt hjälpa några genom Rädda barnens sovpaket. Men Falu-filten vill jag behålla i min egen soffa och dela med frusna systersöner, bjuda på soffmys och varm choklad efter snöbus, när de hälsar på.

 • 1. Hemlängtan och Vintervärme
  2. Det skulle bli en svår kamp mellan maken, den evigt frusne men lika älskade, och nyklippta hundvalpen som inte kommer till ro om hon inte får en filt att knöla ihop under sig. <3

 • 1.Hemlängtan och Vintervärme
  2. Min dotter som bor i en kall och dragit lägenhet i huvudstaden, skulle jag presenta med denna gåva.
  Falu rödfärgsfilt skulle värma henne både utvärtes som inombords eftersom
  hon är uppvuxen med att ha Falu gruvas orter under sina fötter hela uppväxttiden då vi bor mitt i Världsarvet Falu gruva.
  Falu Rödfärgsfiltarna kommer att kunna användas i generationen och sagan om Kårebocken kommer att berättas för nästkommande generationer.

 • 1 . Hemlängtan
  2. Jag skulle ge den till våra goda vänner som bor i Falun som dels har ett torp i Sollefteå och ett gammalt hus i Falun och på bägge ställen skulle denna vackra varma pläd komma väl till användning.

 • Otroligt fint att få ta del av de vackra filtarna här på din blogg Helena! De heter hemlängtan (falu rödfärg) och vintervärme – passande namn på genuint hantverk!
  Jag skulle bli överlycklig att kunna ge mig själv en sådan julklapp att värma mig i soffan då jag fryser ständigt!!

 • Hemlängtan!
  Min kära mamma, en värmande filt runt kroppen när hon läser i fotöljen på mornarna vore ju underbart att få ge <3

 • Hemlängtan. Vintervärme.
  Jag önskar att få värma mig själv o lindra min nervsmärta . Träna på självsnällhet o vila i detta.

 • Vintervärme
  Jag har två frusna i min omgivning: mamma och gubbvännen. Själv är jag numera het som en kamin. Det har med åldern att göra i alla tre fallen.

 • Hemlängtan och vintervärme.
  Passande namn då min filt skulle gå till min favoritkusin i min kalla hemstad kiruna, då kan hon tänka på mig när hon myser på julen, tillsammans kan vi inte mysa för tåget från Lund tar 23 timmar och är galet dyrt.

 • Hemlängtan, Mig själv, eftersom jag för tillfället bor långt från “hem” i kalla norr och behöver ta hand om mig själv medans jag längtar hem <3

 • Charlotte Bylin Flink

  Vintervärme och Hemlängtan
  Jag önskar vinna filten till min man! Som ett fint minne av att det var i Falun, under januari månad, som vi hade våra första kärleksträffar. Detta var för 22 år sedan, och vi återkommer till denna fina plats minst två gånger per år, nu oftast tillsammans med våra barn. För oss skulle det symbolisera både vintervärme och hemlängtan ?

 • Vintrervärme och hemlängtan! Bara namnen gör mig varm och glad! Ännu gladare om jag fick dela filten med mina barn vid en mysig brasa.

 • Hemlängtan och min personliga favorit Vintervärme.

  Filten skulle jag ge till min älskade hustru Cecilia. Hon är den varmaste personen jag vet, men trots det är hon alltid frussen.

 • Åhh vilken fin tävling!! Så himla fin filt 🙂
  * Hemlängtan.
  * Nu när julefriden snart är här, vill jag bara ta det lugnt och mysa. Vara inne i värmen under denna fina filt och slippa frysa! Ha det så gott.

 • Vintervärme & Hemlängtan
  Den magiskt vackra filten skulle få värma mig och min man när vi myser i soffan framför en film.

 • Lise-Lotte Larsdotter

  1, Hemlängtan
  2. Jag skulle vilja vinna den åt min mamma som fyller år den 16 december och alltid fryser så mycket i sin kalla lägenhet.

 • Hemlängtan.
  Filten skulle vi själv behålla för att ha i stugan när vi kommer dit vintertid. Stugan är kylig och då behövs en värmande filt. Dessutom blir den ett vackert blickfång i soffan.

 • Vintervärme och hemlängtan.
  Jag skulle ge filten till min älskade mamma som förlorat så mycket här i livet men ändå aldrig visat bitterhet. Att veta att hon får en stor värmande omfamning var dag av denna vackra filt skulle betyda så mycket för mig.

 • 1. Hemlängtan och vintervärme
  2. Jag skulle ge filten till min dotter som är hemma och är sjuk. Jag skulle bädda ner henne i soffan och stoppa om henne den vackra filten. Inget värmer så bra som naturmaterial och 100% ull.

 • 1. Hemlängtan och Vintervärme.

  2. Den härligt röda filten Hemlängtan skulle jag vilja svepa om mina axlar. I synnerhet när jag sitter och skriver på min avhandling i rättsvetenskap.

  Mitt arbetsrum på Uppsala universitet återfinns i ett 1700-talshus med vitmålade, kala och tjocka stenväggar.

  Både rummet och jag själv skulle piggas upp betydligt av den varmröda filten.

 • Hemlängtan och vintervärme

  Då skulle jag ge den till min dotter. Hon älskar att sitta under en filt när hon tittar på TV, att leka koja och att ha picknick för oss andra. Att då få ha en egen filt skulle nog vara en riktig höjdare. Att dessutom kunna ha den med sig hela livet som ett minne från barndomen är ett plus.

 • * Hemlängtan & Vintervärme.
  * Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg ullfilten från Falu rödfärg för något år sedan… har drömt om den sedan dess… Filten skulle få värma mig i vår underbara – faluröda – stuga vid havet i Västerbotten!

 • 1. Vinter värme
  2. Jag skulle vilja ge den till min mamma, världens bästa som alltid ställer upp för sina barn och barnbarn.

 • 1. Hemlängtan
  2. Min lillebror som nyss flyttat hemifrån. Han är nästan jämt frusen och gillar att kura in sig i mysiga filtar.

 • Vintervärme och hemlängtan, vill gärna ge en varm filt till min sambo. Han har varit en klippa för mig det senaste året, och förtjänar lite vintervärme för att bota sin hemlängtan. Han är från Trondheim och vi bor på norra Gotland ❤️

 • Vintervärme och Hemlängtan är årets filtar.
  Till oss som ett tecken på att sträva tillsammans och kärlek i nöd och lust så vill jag dela en värmande röd filt med min make. För värme och för att vid kvällningen komma nära om det så gäller att prata veckomenyer, extra minnesvärd förskolehämtning, drömma om den där stugan i fjällen eller kanske rentav om vårens projekt hallonlådorna i svart Falu Röd. Sedan får jag erkänna att under hemmatävlandet till På Spåret så kommer filtens generösa storlek nog till nytta. Hoppas jag vinner!

 • Vintervärme
  Jag skulle ge filten till min man så att han kan värma sig ordentligt när han kommer hem från alla olika militärövningar utomhus i regn och rusk och alla andra sorters väder som militärerna får stå ut med för alla andras skull. Men även så att jag kan låna den när han är borta så jag kan värma mig och snusa på hans doft <3

 • 1. Vintervärme och Hemlängtan
  2. Filten ska jag ge till mig själv i present.
  Det är så kallt i lägenheten kring advent.
  Det drar från otäta fönsterlister.
  Det är värre när vintern är väldigt bister.
  Jag har nu pluggat i flera år,
  Hoppas som belöning jag filten får.

 • De nya vackra filtarna har namnen Vintervärme och Hemlängtan.
  Jag skulle ge filten till mig själv. Bor i ett gammalt och vintertid ibland lite svalt hus och skulle vilja ha filten i soffan när jag och barnen tittar på julkalendern (små barn så i år har vi valt att se Tomtemaskinen med Pettsson och Findus och den uppskattas av både barn och vuxna).
  Juliga hälsningar Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.