Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 december, 2017

Vinn en handvävd korg från Korbo

Vinn & skapa din egna karta i samarbete med Korbo.

Välkomna till en riktigt snygg lucka här i nummer 14. Här har vi korgar från Korbo.

Det finns korgar och så finns det korgar. En korg är ju tillför att förvara saker och kanske inte ska göra så mycket väsen medan andra har både funktion och skönhet. En korg som gärna får stå framme och sluka sitt innandöme samt visa sin design.

Så otroligt glad att få ha en kalenderlucka med Korbo och kunna tävla ut en fantastisk handvävd korg, Classic 35, 1390 kr.

Tradition sedan 1922

Korbos handvävda trådkorgar är en tidslös klassiker med historia från 1920. Då var det korgar som användes av fiskare och lantbrukare som krävde riktigt tåliga och bra korgar. Stå emot väder och vind, stå stadigt, lätt att använda och stapla. Sådant som tål hård användning samt klarar tidens trendsvängningar. klassiker går aldrig ur tiden.

Dessa trådkorgar kan användas till så mycket. Barnens leksaker, som vedkorg, filtar på uteplatsen eller som odlingskorgar i trädgården. Och just det sistnämnda med planteringspåse som faktiskt också ingår i vinsten!

Vinn en handvävd korg

Nu har du chansen att vinna en handvävd korg från Korbo. För att vara med och tävla behöver du göra och svara på frågorna i kommentarsfältet nedan senast i dag torsdag 14/12 kl 23.59.

1. Följa Korbo på Instagram
2. När tillverkades första korgen?
3. Om du vann en handgjord korg, vad skulle du använda den till?

Vinstens värdet är 1390 kr. Vinnaren utses av jury och kan ej överklagas. Vinnaren meddelas på mejl från Korbo. 

 LYCKA TILL!

Comments (26)

  • Följer på Instagram!
    Den första korgen tillverkades år 1922!
    Denna skönhet (drömkorgen!) som kombinerar design o ch funktion skulle jag ha vid kaminen i vårt nybyggda hus, med ved i. Vacker, stilren och funktionell !

  • 1. Följer korbo på instagram
    2. 1922
    3. Just nu är jag på jakt efter en praktiskt korg för tidningar som är praktiskt och kan rymma mycket och en korg från Korbo skulle vara helt perfekt med sin en helt underbara stil och djup som jag har svårt att motstå.

  • 1. Ny följare, check.
    2. År 1922
    3. Om jag vann skulle jag parkera korgen i hallen och fylla den med mössor, vantar och halsdukar.

  • Jag följer på instagram.
    1922
    Jag skulle fylla den med rejält med tall och granris och ställa vid ytterdörren, så alla i huset kan få njuta. Till våren och sommaren blir det blommor!

  • 1. Följer på Instagram
    2. Första tillverkades 1922
    3. På vintern skulle den få finaste platsen i hemmet och vara hem åt vårt olivträd . På sommaren skulle den återigen få finaste platsen vid entréen och där skulle jag fylla den med lavendel! Vacker design, bra funktion och grönska= bästa kombon!

  • 1. Följer
    2. År 1922
    3. I den här snygga korgen skulle jag förvara våra extrakuddar som vi har i sängen på dagtid och använder när vi ligger och läser. Vid sovdags slängs de på golvet vilket jag retar mig på varje morgon. I en snygg handgjord korg från Korbo skulle uppvaknandet vara en fröjd. Det är viktigt att omge sig med vackra och praktiska saker.

  • Följer fina Korbo!
    Första korgen vävdes 1922.
    I väntan på våren skulle våra filtar och fårfäll till terassen få vila i denna korg, som bonus döljs den fula sladdhärvan också bor precis vid terassdörren…

  • 1922 är året då första korgen tillverkades.

    Jag skulle ha den vackra korgen att plantera lökväxter i och ta in korgen på natten, så att jag kan ha favoritblomman tulpan i trädgården för första gången utan att blommorna blir uppätna av rådjuren.

  • 1. Följer Korbo på instagram
    2. 1922
    3.Korgen skulle få följa mig i mitt trädgårdsarbete från tidig vår till sen höst. Tänk att få skörda äpplen och sedan förvara dom i en korg som luftar äpplena och samtidigt få se dom vackra äpplena.
    Helt enkelt använda korgen om det en gång var tänkt, i arbete med jord och hav

  • Följer på Insta
    1922
    Korgen skulle få stå bredvid soffan i vardagsrummet och användas till tidningar, fjärrkontroller, tändsticksaskar, laddar-sladdar och diverse bra och ha grejer.

  • Första korgen tillverkades 1922
    Jag skulle lägga massa mysiga filtar i min. Snyggt att ha vid soffan och lätt att ta med ut på verandan en sval sommarkväll
    Följer på instagram

  • Följer på insta!
    Första korgen tillverkades 1922
    Skulle främst använda korgen som snyggt planteringskärl för dalior på vår nybyggda altan. På vintern skulle jag rengöra den och flytta in den och förvara kuddar och plädar i vardagsrummet.

  • 1: Följer på Instagram.
    2: Den första korgen tillverkades 1922.
    3: Om jag vinner den tjusiga korgen skulle den på vintern få bo i min pysselhörna för att förvara tygbitsrester, super att det går att se igenom den och hitta det man behöver.

    Till sommaren får den flytta ut på balkongen så att jag kan göra en mini-örtträdgård i den med hjälp av odlingspåsen :).

  • 1. Följer på Instagram
    2. 1922
    3. Mina Haypåsar från Ikea och andra fina återanvändningsbara påsar eftersom jag inte köper plastpåsar längre. Det ser fint ut och går snabbt att ta fram vid behov.

  • Jag följer Korbobaskets på instagram. Korbo har tillverkats sedan 1922. Själv skulle jag använda korgen att ha ved i.

    Tack för en fin blogg Helena! Kul med en adventskalender i år!

  • Följer Korbo på Instagram. Den tillverkades först 1922.
    Min fru kallar er korg för drömkorgen! Hon pratar jämt om de olika användingsområdena för denna, både inomhus och utomhus. Helst vill hon ha flera stycken men det vore ju underbart om jag kunde vinna och ge henne den första!

  • 1. Följer Korbo på instagram
    2. 1922
    3.
    Skulle fylla min Korbo efter behov och säsong,
    det varierar ju ofta under årets gång.
    Passar lika bra till växter och grönska
    som att förvara små klappar som barnen önska.
    Förvaring blir prydnad med Korbos design
    blir garanterat en trogen vän för ”all time”!

  • 1.följt
    2.1922
    3. På sommaren skulle jag ha den på uteplatsen med plädar och kuddar för utemys. På hösten att plocka äpplen och andra frukter och kanske skördade grönsaker från trädgården. (Om jag någonsin lyckas med grönsaker?)På vintern har den en given plats i köket framför vedspisen-då full med ved såklart! Det finns så många användningsområden för dessa drömkorgar….

  • 1. Följer nu på insta.
    2. 1922
    3. Älskar dom här vackra korgarna, skulle ha min i hallen med vantar, sjalar & mössor i, så jag kunde slänga min gamla fula, klumpiga trådback!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.