Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 december, 2017

Vinn 2 rostfria bakbunkar – Margaretheskålar

Då öppnar vi kalenderlucka nummer 21 och här skålar vi till det tillsammans med Rosti Mepal!

Att plastbanta är ett erkänt fenomen nu och i köket är det lättast att starta. Och kanske viktigast då det är saker du har i din matlagning. Dina slitna bakbunkar i hårdplast är något du kan byta ut och nu har du chansen.

Flott och exklusivt set i stål av den kända och älskade Margretheskålen. Skålen är tillverkat i  stål och har satin-finish på insidan och blank finish på utsidan. Lämplig till diskmaskin och frys, men kan inte användas i mikrovågsugn.

Margrethe-skålen skapades 1954 av Acton Bjørns och Sigvard Bernadottes designkontor i Köpenhamn, och uppkallades efter den danska prinsessan Margrethe.

Bunkarna är jättebra verktyg till köket men fungerar även bra att servera ur med den snygga stålfinishen.

Vinn 2 rostfria Margaretheskålar

Nu har du chansen att vinna set med två Margereteskålar värde av 649 kr. För att vara med och tävla behöver du svara på frågorna i kommentarsfältet nedan senast i dag torsdag 21/12 kl 23.59.

1. Vad har skålarna för mått/storlek?
2. Vad bakar du helst i jultid?

Vinstens värdet är 649 kr. Vinnaren utses av jury och kan ej överklagas. Vinnaren meddelas på mejl från Rosti Mepal. 

 LYCKA TILL!

Comments (70)

  • Rätt svar är 3 liter och 1.5 liter.
    Jag bakar alltid tekakor som ser ut som ett grisansikte, med tryne och öron. Ögon och näsborrar av russin..
    Sen bakar jag också saffranshjärtan. Lussedeg som kavlas ut. Hjärtan trycks ut. Efter gräddningen penslas hjärtanen med smält smör och doppas i strösocker. Ibland färgar jag strösockret med karamellfärg.

  • Åhh så underbara!!!

    Skålars rymmer 1,5 och 3 liter o hade verkligen kommit till användning i mitt kök, till lussebullebak eller en god pepparkakaskladdkaka, söt o gott ska det va vid jul..✨

  • 1. 1,5 och 3 liter
    2. Om det blir bak under jul, så blir det lussekatter. Jag älskar lussekatter med vitchoklad och massa russin i, så det är ett måste i mina lussekatter men jag bakar dem även klassiska med enbart massa russin i.

  • Bunkarna är 1,5 och 3 liter.
    Till jul bakar jag alltid frasiga ljuvliga rullrån. Köpte mig ett järn med blomranksmönster i gjutjärn när jag bodde i Östersund.
    Ingen plast nära?

  • Skålarna är 3 liter och 1,5 liter.
    Till julen bakar jag alltid gotländsk saffranspannkaka som serveras med vispad grädde och hjortron. Sedan brukar jag även baka spröda rullrån som jag gräddar i ett gammalt rånjärn med vackert mönster på . Rånen gräddas ett och ett i järnet på spisplattan. Rullas direkt ihop till en fin rulle eller sätts på en upp och nervänd kaffekopp för att bli en liten skål för tex lingonparfait. Jättegoda men man orkar bara baka detta handgjorda bakverk en gång per år. Den gången blir till jul.

  • Den mindre skålen rymmer 1,5 liter och den större skålen rymmer 3 liter.
    Till julen bakar jag alltid strassburgare, ett recept som gått i arv från min mormor. Jag använder alltid hennes lilla tumsprits när jag bakar de tunna och möra kakorna.

  • 1. Skålarna rymmer 1,5 liter respektive 3 liter.
    2. Varje jul bakar vi ett gammalt familjerecept på skurna pepparkakor. De har bakats av min makes farmor, gått vidare till min svärmor och nu bakar även vi det. Pepparkakorna blir härligt knapriga och med mycket smör i degen blir det nästan en liten kolaaktig smak. Utan dessa – ingen jul! <3

  • 1. Skålarna är 3 liter och 1,5 liter.
    2. I juteid bakar jag lussekatter, pepparkakor, saffransbsicottis och vörtbröd. Det här är en tradtion som jag skapat i min lilla familj sedan min dotter föddes. Varje år bakar vi också något nytt, i år blev det pepparkakssnittar. Försvinnande goda blev dessa.

  • Skålarna är 3 liter, 1,5 liter, Jag bakar lite av varje bullar ,kakor godis. När barnbarnen hälsar på så bakas det smarriga muffins så klart.

  • 1. 1,5 L och 3 L.
    2. Jag är faktiskt ingen höjdare på att baka.. I jul ville jag dock vara ambitiös, så blev det två satser torra och smaklösa lussekatter. Nej, bakningen lämnar jag till proffsen. Men någon av de här fina skålarna får gärna husera min supergoda grönkålssallad som jag alltid gör till jul!

  • 1. Skålarna rymmer 1,5 + 3,0 liter
    2.
    Till tonerna av Last Christmas och Tänd ett ljus,
    bakas vörtbröd med mandel som är fint som snus.
    Dofterna sprids här hemma och snart,
    små fötter springer till köket med fart.
    Favoriten är pepparkakor efter mormors recept,
    det är ett måste så varje år kör vi samma koncept.
    De sköter kristyren och fantasin vet ingen gräns,
    det blir Elsa och Anna från ”Frost” och hästar med träns.
    Om ett år är det dags igen att uppfylla målen,
    har vi turen med oss blir det i finaste skålen.

  • 1. Skålarna är på 1,5 och 3 liter.
    2. Till jul bakar jag gärna saffransbullar med mandelmassa! Till lucia och advent-lussekatter och saffransbullar till jul!

  • Ewa Ersson-Häggkvist

    1. Skålarna rymmer 1,5 l och 3 l.
    2. Bakar gärna med saffran – bullar, saffranssockerkaka, skorpor och saffranssnittar.
    God Jul!

  • 1. Skålarna är på 3 l och 1.5 l.
    2. Min 3-åriga dotter är med i köket i år så ibland blir det nåt och ibland inte. Det här med vad som passar ihop är inte riktigt hennes starka sida än ?. Att salt i saffranslängden inte passar blir learning by doing. Men vi har bakat saffranskakor, mjuk kaka med kardemummasmak och gjort ett Mumin pepparkakshus från grunden.

  • 1. 1,5 och 3 liter.
    2. Jag brukar faktiskt inte baka så mycket kring jul, men hemmagjorda köttbullar vill jag laga och då passar ju stålbunkar perfekt!

  • 3 liter och 1.5 liter.
    Jag bakar helst lussebullar! Dottern hade svarat slajm.. Bägge dessa funkar ju att göra i fina rostfria bunkar som inte tar smak av innehållet, vare sig det är saffran eller lim..

  • 1,5 liter och 3 liter.
    Jag bakar alltid pepparkakor och lussekatter till Lucia, och sedan blir det mjuk pepparkaka, engelsk fruktkaka och sedan något nytt som i år blir cupcaces med saffran.

  • 1. 1,5 l + 3 l
    2. Bakar helst lussekatter. Minns julen när mormor kom hem till oss och vi bakade så att det räckte till hela släkten. Tyvärr hade jag missat att mortla saffran så bullarna blev lite gulprickiga, men väldigt goda. Bakning är fantastiskt för att man hela tiden lär och utvecklar sig och till slut får dela med sig av resultatet. Ren livsglädje!

  • Wow, vilka snyggingar! 🙂

    1. De är 1,5 och 3 liter.
    2. Helst bakar jag knaprigt till jul. Jag vet inte, det är något med julmaten som är så len och gräddig att jag helst vill ha motsatser till det. Cookies, krokantfylld kladdkaka, knäckig paj… Alla vet ju att det finns en extramage för sött – oavsett hur mätt man är. 🙂

  • 1. 1,5 resp. 3 liter
    2. Jag älskar att baka, men sedan min son blev glutenintolerant har bakningen blivit något av en utmaning. Förra veckan testade jag ett recept på lussekatter baserat på kokosmjöl, som blev lyckat. De kommer definitivt att återkomma nästa jul med!

  • 1,5 + 3 liter
    Jag bakar helst vörtbröd, precis som jag vill ha det: kryddigt, mörkt och siraps-degigt. Det blir en stor deg som passar i 3-litersbunken. Den mindre bunken blir perfekt till panforte enligt Anna Bergenströms recept, med mandel, nötter, kanel, honung och mörk choklad. Julfavoriter!

  • 1,5 och 3 liter
    Bakning är inte min starka sida, den delen sköter dottern normalt. Maten är mer min grej och en grönkålspaj ska jag i alla fall baka =)

  • 1. Svaret är givetvis 1,5 samt 3 liter.
    2. Jag bakar helst saffransskorpor med hel mandel i. Det bästa till glöggen, kaffet, teet, julmusten.. Dessutom gjorde jag en extra stor sats i år som jag sedan la i en fin burk till att ha med mig som gå-bort-gåva till personen i fråga vi ska till på julafton, helt perfekt!

    God Jul!

  • 1. De rymmer 1,5 samt 3 liter.
    2. Jag (eller mest min pojkvän) bakar helst av allt saffransbullar med vaniljfyllning. Jag kanske är partisk, men jag skulle nog påstå att de är de godaste någonsin. Att vi nu snart flyttar ihop leder till mer deg i skålarna (och mindre deg i fickan) så att få baka i dessa vackra skålar hade varit drömmigt.

  • 1,5 + 3,0 liter

    Jag bakar finska julstjärnor som mamma brukade göra. Det är smördeg med katrinplommonjox i. Väldigt gott men de har aldrig riktigt slagit i Sverige.

  • 3 liter och 1,5 liter
    Jag bakar helst små spröda och gula saffransdrömmar som toppas med en halv skållad mandel. Små munsbitar så man kan ta flera till fikat!

  • 1.5 och 3 liter!
    Jg kommer att baka kalljästa vörtfrallor som jag som är morgonpigg smyger ner i köket och bakar klart så resten av familjen vakar upp till doften av nybakat bröd! Bättre sätt att vakna finns inte!

  • 1. 3 liter och 1.5 liter.
    2. Jag bakar helst 10 sorters julgodis, marknadsnougaten är viktigast, 3 dagar kvar till jul och jag har bara hunnit 2 sorter än, ojoj! ?

  • 1. 1,5L och 3L
    2. Jag äter helst chokladkola, men bakar helst lussekatter. Det är så mysigt när hela lägenheten börjar dofta saffran!

  • 1. 3 och 1,5 l
    2. Jag bakar helst inget alls. 🙂 Min sambo gör dock och därför skulle jag verkligen vilja vinna dessa till honom. Han bakar helst saffransbullar med smörfyllning och blåbärsmuffins med färgad drottning. 🙂

  • Hej!
    Vilka snygga! Håller på att “plastsanera” hemma skulle dessa passa så bra;-)
    1. 1,5 och 3 liter
    2. Bakar helst glutenfritt matbröd

  • Svar 1,5 resp 3 liter
    Har 4 Margaretheskålar (i plast!!!) och det är ju bra att få bort dem då vi plastbantat ett tag.
    Bakar helst dina lnäckiga saffranssnittar – de går åy som smör i solsken ?

  • 1. 1, 5l och 3 l

    2. I år är julbaket lite försenat men det ska bli lussebullar med smält smör & socker. Sen ska det baka tunnbröd, lagomt segt och perfekt till julskinkan.

  • Fråga 1: 1,5 + 3,0 liter
    Fråga 2: Dubbelkakor med hallonsylt emellan och rullade i socker. Tar tid men åh så gott. Varma färska tekakor gjorda i långpanna är också jättesmarrigt.

  • Hej!
    1. 1,5 och 3-liters
    2. Brukar baka hålkakebröd och saffransvetebröd med bl a vit choklad i fyllningen. Gottigottgott.
    Vilka fina, bra skålar.
    God jul!

  • Hej!
    Bunkarna är på 1,5 och 3 liter. Eftersom jag fyller år i december så har jag en stående önskan och födelsedagspresent från min mamma; pepparkakor och platt-rån. Så hon skulle få den ena bunken (om jag vinner) Själv bakar jag lussekatter, många, så de räcker ända till sommaren. Goda på strandpremiären! Det är tradition!

  • 1) 1,5 liter och 3 liter
    2) En favorit hos oss är Engelsk fruktkaka. Den bakar jag några dagar före julafton för att den ska bli riktigt saftig. Med en praktisk Margrethe-skål, slickepott och bästa elvispen går bakningen som en dans. Gillar den nya mer exklusiva skålen i rostfritt. Hoppas:)

  • 1. Skålarna är på 1,5 liter och 3,0 liter!
    2.
    Pepparkakshus är en ”måste-tradition”,
    som bakas varje år i ny design och komposition.
    En rolig insats med stämningsfullt resultat,
    när kristyren spritsats och pyntet är klart.
    Med siktat florsocker, belysningen är där,
    det doftar pepparkaka – julen är här!!!

  • 1. 1,5 liter/3,0 liter
    2. Jag älskar att baka knäckebröd! Tunna oregelbundna kakor smaksatta med fänkål och kummin.

  • 1. 3 liter samt 1,5 liter
    2. Jag bakar alltid pepparnötter , saffransbullar och sirapslimpa. Älskar att baka så nya skålar skulle vara toppen ✨✨

  • Hej!

    1. 1.5 liter resp. 3 liter.
    2. Det är saffran i alla möjliga konstellationer men ett måste är klassiska lussekatter, det är så mycket jul för vår familj. Sen kan vi ju vara lite moderna och göra biscotti och ädelostcrostini men, lussekatter, alltid katter. 🙂

    Mvh Y

  • 1. 1,5 och 3 liter.
    2. Biskvihalvor, en typ av biskvier där jag delar mandelbotten i två delar, lägger smörkräm emellan, doppar snittytan i choklad och sen i kokos. En julkaka att njuta av ihop med en kopp gott kaffe.

  • 1,5 och 3 liter.

    Jag bakar helst av allt ostkaka till jul. Antingen Hälsingeostkaka eller Småländs ostkaka.
    Hälsingeostkaka med saffran och hjortron passar perfekt på julbordet, oavsett landskapsände man befinner sig i…

  • 1,5 och 3 liter.
    Jag bakar knäckebröd. Att kavla i evigheter går an i glada vänners lag med ett glas bubbel i handen och julmusik i bakgrunden. Då infinner sig julstämningen.

  • 1. 1,5 L och 3 L
    2. Saffran är en av mina favoritkryddor – så i juletid passar jag på att baka så mycket gott som möjligt med saffran. Saffransbröd, saffranscheesecake, saffransbiscotti mm. Till mysiga julfrukostar bakas gott matbröd – underbar vardagslyx 🙂

  • Men åh! Så himla fina (och välbehövliga) ღ

    1) 1,5 l och 3 l.

    2) Surdegsbröd med kummin, saffranscheesecake med färska lingon, lebkuchen (tyska pepparkakor) och lussebullar är måste-bak här hemma, varje jul!

  • 1,5 liter och 3 liter.

    Italiensk julkaka, panettone, en hög och luftig fruktkaka, har jag gjort de senaste jularna. En ny tradition!

  • 1,5 liter och 3 liter
    Fick diabetes i år, oj jag som älskar att baka hur ska det gå?
    Men döm om min förvåning, finns massor att baka ändå,
    Saffranskaka, pepparkakor, allt man önskar sig,
    leva utan socker går ju faktiskt bra för mig!

  • 1,5 och 3 liter rymmer skålarna. Jag bakar julhjärtan doppade i pärlsocker till jul. Det är ett ”måste” sen många år ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.