Följ mig:
Samarbeten

Vinn ett stort, vackert fat – som ett fyrverkeri på en tallrik

1 januari, 2018

Tävling i samarbete med Bitzshop

Gott nytt år!

Hoppas du fick en festlig kväll i går och en flygande start på 2018.
För att fira det nya året startar jag upp med en tävling. Ett vackert fat i stengods från Bitz som med sin vackra reaktiva glasyr, vilket ger en extra glöd. Perfekt för nyår!

Bitz stora fat är tillverkat i matt svart/blankt grönt stengods. Stengods tål maskindisk, mikrougn och ugn upp till 250 grader. Glasyren gör varje produkt unik. Repor och skärmärken kommr att synas. Det är inget fel.

Vinn stort vackert fat

Nu har du chansen att vinna ett stort fat, värde av 599 kr. För att vara med och tävla behöver du svara på frågorna i kommentarsfältet nedan senast tisdag 2/1 2018

1. Vad har fatet för storlek?
2. Designern Christian Bitz är också hälsoprofil och forskar om mat och måltider – vad vill du äta för hälsosam mat 2018?

Vinstens värdet är 599 kr. Vinnaren utses av jury och kan ej överklagas. Vinnaren meddelas på mejl från Bitz. 

 LYCKA TILL!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Karin 1 januari, 2018 at 12:44

  Fatet är 40cm ?
  På min tallrik ska det finnas mer variation på grönsaker i år. Tänker också fortsätta ta bort kolhydrater i största möjliga mån då jag mår så mycket bättre i kroppen och magen av det. Ska äta för att må bättre. Gott Nytt

 • Svara Pernilla 1 januari, 2018 at 12:53

  Fatet är 40 cm.
  Under 2018 vill jag äta ännu mer vegetariskt med inslag av fiskrätter. Jag vill prova nya rätter. Ser fram emot detta nya år. Gott nytt år!

 • Svara Pernilla 1 januari, 2018 at 13:22

  Fatet är 40 cm
  Mitt mål för 2018 är att det jag äter ska vara lagat med mycket kärlek och det ska vara mycket mer grönsaker och fisk.

 • Svara Elisabeth A 1 januari, 2018 at 13:25

  40 cm i diameter.
  Jag har redan tagit bort det vita sockret, det vita mjölet och det röda köttet. Och jag mår så bra av det. Eftersom jag lider av en autoimmun sjukdom ska jag nu under 2018 även försöka att minska på gluten (som triggar igång immunförsvaret). Mer grönt får det bli nu. Detta och att jag är ute i friska luften mycket, tar vara på allt solljus jag kan och naturligtvis rör på mig gör att jag är så pigg och glad jag bara kan vara.

 • Svara Johanna Strahl 1 januari, 2018 at 13:52

  1. De fina faten är 40 cm i diameter
  2. Det jag vill äta mer av under 2018, och servera på ett sådant fat, är härliga matiga sallader, med bulgur, bönor, melon, proteinrika ostar, nötter etc.

 • Svara Karin Stjärnkvist 1 januari, 2018 at 14:15

  1. 40 cm
  2. Jag vill äta ännu mer vegetariskt, utesluta allt bröd och minska på sötsakerna. Jag hoppas min kropp inte sätter käppar i hjulet, utan låter mig ta tag i träningen igen. Målet är 3 gånger i veckan utöver den dagliga motionen.

 • Svara Carina Hedin 1 januari, 2018 at 14:48

  Hej. Fatet är 40 cm

  2018 ska jag börja äta Dr Kousas vetediet. ?

 • Svara Therese S 1 januari, 2018 at 16:07

  1. 40 cm i diameter.
  2. Min 13-åriga dotter bestämde sig på juldagen för att hon bara vill äta vegetarisk kost framöver, så nu fokuserar vi på att lära oss mycket om detta och stötta henne. För henne är det samvetet mot djuren som är viktigast, men vegetarisk kost är ju även hälsosam för klimatet vilket känns viktigast för mig. Och som sagt, nu ska vi läsa på så att denna kost även blir hälsosam för oss!

  Gott nytt år!

 • Svara Camilla Sandmark 1 januari, 2018 at 16:58

  Det är 40 cm i diameter.
  I vår familj har vi alltid ätit mycket kött. Mina farföräldrar var bönder och både farfar och pappa jägare. Det var det naturliga och billiga valet av kost för dem med egenproducerad mat på bordet och farmor och senare mamma var en mästare på att ta tillvara på dessa råvaror med mycket husmanskost till följd. Nu när man blivit äldre och själv bestämmer vad som ska ligga på tallriken så har jag lovat mig själv att äta en mycket mer vegetariskt baserad kost även om jag då och då kommer att äta både kött och fisk. Jag känner att jag mår bättre de dagar när maten mestadels består av grönsaker och det är väl värt att följa upp tycker jag.

 • Svara Caroline 1 januari, 2018 at 18:42

  1. 40 cm
  2. Då jag gått från vegetarian till pescetarian, hoppas jag kunna bli bättre på att laga till och experimentera med olika slags fiskar. Ska även byta ut lite köttsubstitut mot enbart grönsaker och baljväxter, som det är nu blir det mycket quorn och sojaprodukter.

 • Svara Lena SjöbergDahlin 1 januari, 2018 at 19:58

  40 cm
  Jag skall äta glutenfritt, så mkt sockerfritt som möjligt och ännu mera rotfrukter. Vi skall odla massor som vi skall äta av,även skaffa höns för ekologiska ägg.

 • Svara Anna-Maria 1 januari, 2018 at 19:59

  40 cm är fatet!

  Mindre godis o fika och mera frukt o grönt efter säsong!

 • Svara Lisa Tillgren 1 januari, 2018 at 20:39

  1. 40 cm
  2. Önskar att jag och familjen ska få kunna äta massor av hemmaodlade grönsaker från mitt eget trädgårdsland!

 • Svara Linda Andersson 1 januari, 2018 at 20:44

  1. Fatet är 40cm
  2. På mitt fat ska vara mer vacker färgglad hälsosam mat som gör gott för både öga, kropp och själ.

 • Svara rolf norhager 1 januari, 2018 at 21:40

  Fatet är 40 cm
  Med 20 kg övervikt och många försök att gå ned i vikt, ska jag nu ta det varligare för en stabil viktnedgång/bättre hälsa.
  Två helt gröna dagar i veckan och inköp av mindre tallrikar,
  Nu kör jag!

 • Svara Ella & jag 1 januari, 2018 at 21:49

  1. 40 cm
  2. Inför detta nya året vill jag och min familj äta mer vegetariskt. 1-2 dagar i veckan är
  vårt mål, iallafall till en början. Vi har kommit överens om ett mål som vi tycker är ett realistiskt första steg för oss som familj.

 • Svara andreas lindqvist 1 januari, 2018 at 21:52

  40 cm är fatet
  Jag tänker skippa det underbara baconet, steka i olja istället för smör och planera mina inköp bättre.
  Vilket gör att min plånbok och miljön mår bättre

 • Svara Eva Lil 1 januari, 2018 at 21:56

  Fatet är 40 cm
  För att äta hälsosammare under 2018 ska jag ordna matlag med några vänner, då är det lättare att inte hamna i slentrian maträtter, och jag får anstränga mig för att hitta på nya hälsosamma rätter!

 • Svara Anna 1 januari, 2018 at 22:07

  1. 40 cm

  2. Jag vill att grönsaker på tallriken ska uppnå en 2.0. version där det inte klassas som sallad längre utan en självklarhet. Jag är inte vegetarian men äter nästan aldrig kött pga att jag tycker mer om grönsaker.

  Man kan äta grönsaker i evigheter utan att det skulle slå en att man faktiskt inte har ätit kött och aldrig samma sak eftersom det är så oerhört lätt varierat men underbara grödor som matvete, kikärtor, quinoa m.m.

  Ena dagen blir det en varmrätt med chilistekta vitabönor och halloumi, den andra en sallad med viltsmaker som lingon, kronärtskockor och kantareller.
  Det handlar om att göra spännande kombinationer. En av mina favoriter är att steka grönsaker smaksatta med japansk soya, ingefära, chili, vitlök och sichuampeppar. Det smakar omedelbart japanskt.

  Till och med gazpacho är en sallad om man tänker på det så.

  Jag tycker vi ska lära oss att våga gå ur boxen. Testa den där grönsaken som man bara har tittat på i affären. Grönsaker är underbara och förlänger livet.

 • Svara ULLA 1 januari, 2018 at 22:36

  Fatet är 40 cm
  De senaste 6-7 åren har jag successivt försökt att utesluta kött i olika former vid våra måltider. Någon gång i veckan kan det bli en köttprodukt. Det är inte helt lätt från början att avstå helt. Det krävs kunskap att växla spår. Har med åren lärt mig att laga, experimentera och komponera härliga måltider med nya proteinkällor av olika slag och fräscha och goda grönsaker efter säsong. Jag kommer att under 2018 se till att lära mig mer om den hälsosamma kosten och
  så småningom helt avstå från köttprodukter. Vad kan vara mer lockande än att bli serverad en färgglad , fräsch och näringsriktig måltid från ett stort Bitzfat.

 • Svara Jennie stensby 2 januari, 2018 at 00:38

  Fatet är 40 cm.
  Hälsosam mat för mig under 2018 är mat som jag och min familj mår bra av. Mat som ibland är lagad med stor omsorg under många timmar men också en god macka för att hinna i tid till träning. Hälsosam mat är den som kropp och själ mår bra av, dvs den ska vara balanserad och ska inte tynga samvetet med för många måsten.
  Jennie

 • Svara Lise-Lotte Larsdotter 2 januari, 2018 at 02:04

  1. Fatet är 40 cm
  2. Jag vill äta mer grönsaker och mat som är lagad från grunden med hälsosamma råvaror.

 • Svara Anki Lektorp 2 januari, 2018 at 10:32

  Åh vilket vackert fat.
  Fatet är 40 cm
  Mitt hälsotänk 2018 är att istället för förbjuda onyttigheter så vill jag hitta nyttig mat som ersätter det onyttiga. Hitta så goda alternativ att jag inte behöver känna att jag offrar mig på något sätt. En sådan rätt som jag nyligen upptäckt är sommarvårrullar/ vietnamesiska färska vårrullar som vi nu i familjen äter ibland istället för tacos, plockar fram ingredienserna i skålar och ställer fram varmt vatten där var och en får doppa sina rispappersark och fylla sin rulle själv. Som en sallad fast i roligare. Fräscht, vackert och nyttigt. Vi har även under hösten gjort förändringen att äta 80 % vegetariskt i familjen vilket funkar väldigt bra och vi mår bättre både i kropp och själ. Gott Nytt År!

 • Svara Johanna 2 januari, 2018 at 11:20

  1. 40 cm

  2. Under jul har det blivit uppenbart för mig att jag mår ganska kasst av att äta stora köttmängder. Det finns därför inga anledningar att fortsätta som tidigare, istället är det mer vegetariskt som gäller. Kött max en gång i veckan. Och det är knappast en uppoffring – vegetariskt är hur gott som helst! Att laga mat som ska smaka och se ut som kött är inte min grej, jag gillar att laga nya rätter som tar till vara på grönsakernas goda smak. Rätterna ska jag laga efter säsong för både smakens , näringens och miljöns skull. Att lägga upp en riktigt färgglad och god sallad på fatet – det är vardagslyx!

 • Svara Lizette 2 januari, 2018 at 11:22

  1. 40 cm i omkrets!
  2. Hälsosamt för kroppen blir det mindre kött och animaliska produkter, hälsosamt för själen blir det nog trots det en del choklad under året 😉 Nej men skämt åsidor, mer vegetariskt och mindre snabba kolhydrater och detta ständiga sockret som hänger över en och som ibland är svårt att motstå 🙂

 • Svara Agnes 2 januari, 2018 at 18:13

  1. Fatet är 40 cm i diameter.
  2. Det här året vill jag äta mat som är nyttig för själen. Goda rätter, spännande smaker, gott vin till och härliga färgglada uppläggningar på detta vackra fat. Utan en enda tanke på vikt eller diet, utan bara med kreativitet, nya recept och utmaningar.

 • Svara Marie 2 januari, 2018 at 20:00

  40 cm
  Mitt mål är att sluta helt med halvfabrikat. Jag vill äta naturlig mat från grunden och gärna närproducerat och ekologiskt.

 • Svara Linnea H 2 januari, 2018 at 20:45

  Fatet är 40 cm i diameter.

  Mitt mål för 2018 är att själv odla mina egna grönsaker och frukter. Då vet jag var de kommer ifrån och exakt hur de är odlade, mer närproducerat och ekologiskt än så kan det ju inte bli. Dessutom smakar solmogna grönsaker från trädgården alltid godare så det blir en win win win, får både mig, miljön och plånboken.
  Det här fina fatet skulle jag vilja ge till min svägerska i examenspresent då hon nästa vecka tar sin läkarexamen, hon skulle bli så glad 🙂

 • Svara Paola 2 januari, 2018 at 23:02

  40 cm

  Jag vill verkligen äta mycket baljväxter! Långsamma kolhydrater, och särskilt bönor och linser, är ju så bra för kroppen. Nu vill jag lära mig en massa härliga, mättande recept!

 • Svara Annika 2 januari, 2018 at 23:28

  1. Fatet är 40 cm i diameter!
  2.
  Vill satsa mer på äta vegetarisk i all form,
  även ekologiskt faller in i denna norm.
  Finns så mycket gott och mumsigt, ändå hälsosamt,
  för själ, kropp och hälsa det är också lyckosamt!
  Önskar mig att 2018 nystart kommer bli,
  att njuta mer av livet i ett nyttigt ”frosseri”!

 • Svara Malin 2 januari, 2018 at 23:58

  1. Fatet är 40 cm i diameter!
  2. Jag vill äta mer grönt och närproducerat. Jag ska försöka att äta vegetariskt i så stor utsträckning som det går – på alla sätt jag kan vill jag tänka på djurens rättigheter och även på de miljömässiga effekter som blir av att mat fraktas onödigt långt.

 • Svara Maria 3 januari, 2018 at 00:39

  40 centimeter i diameter.
  Jag tycker om olika sallader, favoriter just nu är grekisk sallad och cesarsallad. Men inte vilka som helst jag vill helst görs dem själv med ekologiska grönsaker och de godaste oliverna från saluhallen.

 • Svara Elin 3 januari, 2018 at 20:21

  1. 40 cm

  2. Precis som så många andra satsar jag på mindre kött och mer grönt. Den stora utmaningen blir att få resten av familjen med på tåget. Kanske kan det locka med sallad upplagd på det fina fatet?

 • Svara Julia 5 januari, 2018 at 00:27

  1. 40cm
  2. Jag kickstartar januari med massor av grönkål, gärna toppad med smulad fetaost och rostade pinjenötter. Till detta kan man ju också kasta på ett par kikärtsbiffar. Mums!

 • Lämna en kommentar

  Close