Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 mars, 2018

7 saker att pyssla med i helgen

Hurra för helg. Vet inte hur du haft denna jobbvecka men här hos mig har det varit högtryck. Märks att vi närmar oss påsk. Många som hittar mig och söker samarbeten just med tanke på påsk och påskpyssel. Intensiv vecka och nog lite helgjobb ändå men så klart ska vi njuta av långa frukostar och sena tv-soffkvällar. Ja, vi är riktiga soffpotatisar och uttrycket “mysfilm” är nu helt självklart här hemma. Dvs en film som vi hela familjen ser tillsammans.

Men nu kliver vi på listan med tips på vad du kan pyssla med i helgen.

1. Final i melodifestivalen

Apropå det jag nämner ovan lär vi inte vara ensamma i landet att placera oss i tv-soffan och förfäras, hoppas och sjunga med i finalen. Oavsett om du gillar eller ogillar Melodifestivalen så är det ju nånting att samlas runt. Vi har kvar rester från förra veckans kompismiddag så jag bullar upp denna igen.

Perfekt att ta sig en tallrik och sätta sig framför tv.n. Sen när det inte är sin favoritlåt smyger man bort till charkbrickan igen…

2. Gå en kurs hemma och bli kreativ

Jag får många gånger frågan om hur jag kommer på alla idéer och var kreativiteten kommer ifrån. Kan aldrig svara utan min hjärna är väl alltid påslagen, idéer kommer när som helst samt att jag är faktiskt väldans barnslig och leker mycket.
Fantastiska Hanna Wendelbo har skapat en online-kurs “Kickstarta din kreativitet” och riktar sig till dig som vill utveckla din kreativitet och upptäcka nya metoder för att skapa. Och då det är en online-kurs kan du göra den när som helst så varför inte vid köksbordet i helgen?

3. Gå på inspirerande utställning

Bor eller är du i Stockholm vill jag verkligen rekommendera utställningen av Jens Fänge på Bonniers Konsthall. En riktig vitaminkick för hela kroppen och hjärnan. Skrev om vårt besök HÄR och det är för hela familjen tycker jag.

4. “Påsken kommer tidigt i år”

Att jag har hålla på med påskpyssel en längre tid är inte konstigt då det är mitt jobb att inspirera INNAN påsk men påsk ligger tidigt i år som så många påpekar hela tiden. Jag har lagt en direktlänk längst upp här i min blogg, uppe i menyn, ser du den? Där har jag lagt till en kategori som heter PÅSKPYSSEL, en sida med länkar till alla mina pyssel, godis, dukningar och tips. Jag hoppas du kan finna något där som kan inspirera. Tex något till påskriset eller påskdukningen:

Kvistarna som jag tagit och försöker få utslagna är så obstinata! De liksom vägrar. Kan det vara så att det verkligen gör on när knoppar brister?

5. Helgfrukost

En helg utan större utsvävningar och det ska även gälla frukosten dessa två mornar. Brukar bulla upp med en buffé av frukostmat för familjen men tror jag tar det enkelt även här. En äggmacka för att liksom komma i påskstämning, vad tror ni om det? Nja, säger du, jag vill ha mer än så! Kolla då in min kategori FRUKOST där jag tror du nog kan hitta på ett å annat.

6. Lyssna hela helgen

Denna har gått på repeat i mina lurar. Tycker den är fenomenal. Och jag trillar tillbaka till mitt 17-åriga jag. Så mycket känslor. Vem kommer jag rösta på i Mello…? Öh, gissa!

7. Ljusare tider ute. Ljusare tider inne?

Har du märkt att det är lite ljusare på morgonen? Jag märker ljuset sakta återkomst som mest när jag hämtar de tre trollen på förskola och skola. Det är inte beckmörkt när vi går hemåt och det gör ju att deras, och min, energi är lite piggare.

Som ett brev på posten (eller?) vill jag då ljusa upp i rummen och tar nu sikte på soffkuddar. Rosa kanske? Det är faktiskt en färg jag nog aldrig haft i vardagsrummet. Häpp, har tar vi spännande steg.

Suktar efter godbitar från Mimou, Rym, HM Home och Svenskt Tenn.

Men än så länge är det vinter utanför fönstret. Tar mig an den även denna helg. Hoppas ni får en fin och skön helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.