Följ mig:
Helgtips

7 saker att pyssla med i helgen

4 maj, 2018

En kort vecka kan tyckas men känner ändå att denna fredag är värd en riktig avslutning. Den tre dagar långa arbetsveckan lyckades ändå fyllas med en massa.

En helg har vi nu framför oss och den är fylld med ingenting och allting. Märks att det fördelsedagstider för nu duggar kalasen tätt för våra barn. Det varvas med avslutningar på sportaktiviteterna. Vi vuxna har det lugnare. Men jag har några grejer på lut jag vill göra. Typ dessa:

1. Inred ute!

Hos oss står fortfarande trädgårdsmöblerna fint packade på altanen men nu ska de placeras ut. Det ska ju bli varmt nu!

Tyvärr är möblemanget lite skadat av både väder å vind samt år av slitage så tankar på en ny sittplats börjar ta form. Innan den tanken får landa i ett stort beslut blev jag väldigt intresserad av de roliga sittpuffarna från IKEA.

 

2. Avslut & bortplock

ADLINKS: Kapphängare, Ellos Home, Förvaringslåda 3-Pack Lene Bjerre, Runda lådor 2-pack Kids Concept, Förvaringslåda med handtag Ørskov, Metallådor 2 pack House Doctor

Deklarationen är inlämnad, höstlöven är bortkrattade, barnens simskola och basketträning är inne på sista vändan, fodrade jackor, vantar, mössor och kängor stoppas undan. Ett kapitel till i årets bok är avklarat och vi stänger vinterlådan. Det är nu ryggen är fri och det är bara framåt som gäller. Ja lite så känns det.

Stora förvaringslådor är jag nu i behov av. De där garderobslådorna vid vår grovingång är så fullproppade att det inte går att lägga ner en fingervante till där. Och ändå är det så konstigt för när jag gräver för att hitta den mössan, den sockan eller vad det nu är hittar jag ingenting. Fullt men tomt alltså. Ska rensa ut, ta bort udda vantar, för små fleecejackor och trasiga plagg och plocka undan till nästa säsong.

 

3. Kom igen då grillen!

Det är ju grillens dag i dag som jag nämnde i förra inlägget och då det ryktas om värme i helgen lutar det nog åt att något mål denna helg kommer tillagas på grillen. Speciellt om jag nu lyckas baxa ut alla utemöbler i nämnda punkt ovan, ha ha!

Alla har vi någon typ av superkraft eller hur?! Nån är grym på fågelläten, en annan kan koka den bästa tomatsåsen och så då jag som är helt galet bra på att göra upp eld och få det perfekta grillglöden. Därför gillar jag kolgrillen bättre än gasgrillen. Ska göras i helgen, helt klart.

 

4. I säsong: sparris!

Jag önskade mig både grön och vit sparris till min födelsedagsmiddag men den vita var då inte helt på banan. Men nu! Åt fantastisk sparris på en lunch i veckan och det var ju inte sista denna säsong om man så säger. Grön och vit – ge mig båda. Med hollandaise, gärna en tryffelhollandaise, med prosciutto eller kallrökt lax. Eller bara nykokt, smält smör och flingsalt eller vad som eller inget. Kraftig sparriscarving om man nu kan ha det…

 

5. Cirkulera runt cykeln

Sedan en tid är cykeln framtagen och jag cyklar runt i området dit jag ska, har ju inte körkort… Tycker den gnisslar och bankar på ett oroväckande sätt. Samma sak med barnens cyklar. Ska nog lägga en timma på att smörja, höja barnsadlar och tvätta bort grus.

 

6. En kulinarisk havsresa till västkusten

Mycket mat denna helg men det är nåt som uppenbarligen drar i mig. Sommarmat finns i många olika skepnader. För vissa är det grillat, andra sallader med primörer och så då färskt från havet är given sommarmat. Jag skriver under på samtliga och när jag såg Artilleriets lansering av en egen kokbok A. Journal of West Coast Culinary fick jag en enorm sommarkänsla och längtan efter saltstänkt seafood. Maken är från Göteborg och jag har en bror som bott i Göteborgs skärgård i snart 20 år så mitt västkustbehov brukar mättas några gånger per år men nu blev jag lockad att göra ett västkustryck i mitt egna kök. Havskräftor, räkor och doft av saltvatten. Går det?

 

7. Lyssna på hela helgen

Underbara Jens Lekman. Gillat hans fantastiska röst och underbara melodier länge. Denna låt kommer spelas hela sommaren i mina högtalare och hörlurar.

Önskar er alla fina läsare en härlig, solig och vänlig helg!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close