Följ mig:
Hemma hos mig Min dag

Två somriga dagar i huset mellan hägg & syren

14 maj, 2018

Hej måndag och hej lång, vanlig vecka. Ja jösses vad bortskämda vi varit nu med lediga dagar och dessutom lediga dagar i sommarvärme.

Det var knappt något utslaget i trädgården i torsdags och nu på måndagen blommar körsbär, äpple, hägg och syren samtidigt. Det måste väl vara något rekord?

Man brukar säga att man ska vara ledig mellan hägg och syren fr då är det som bäst men i år finns det inget mellan där. Pang och allt var i gång.

Ledig Kristi himmelsfärd med blå himmel

Maken var bortrest så jag har fått känna på livet som ensamstående tre-barns-mamma. Tur det var bra väder för huset räckte inte till, alla behövde liksom luft. Jösses vilken tjat-tant jag blev.

Men en vattenspridare får alla på bra humör.

Hålla sig i skuggan, dricka mycket vatten, låta timmarna gå och bara få vara. Det var dagens agenda.

Fast jag är världssämst på att vara still. Klippte hela gräsmattan, rensade rabatterna, kastade kottar i tusentals och listan på vad jag borde göra i trädgården blev bara längre och längre.

Då tar man en paus istället…

Första buketten i trädgården är plockad. Och med den sötaste hände dessutom!

Jag är uppfostrad, och säkert många med mig, med att så fort det är fint väder ska man ut. Inte missa en chans att få sol på sig. Att vara inne när det var fint väder var liksom tecken på nederlag. Vet inte varför men så kändes det.

Så känner jag fortfarande så jag jagar ut mina stackars barn hela tiden. Som om ”ut å lek” alltid är svaret på allt.

Men när de liksom inte pallade att vara ute blev det kojor inne och det såg jag galet mysigt ut.

När det blev alldeles för tyst anade jag att någon somnat. Och ja – lite parvel hade liksom somnat mitt i leken på golvet. Tänk vad livet är enkelet när man är barn.

Men hur kan det komma sig att vi alla var så trötta utan vi egentligen hade gjort något alls? Vi lämnade ju aldrig huset mer än en kort vända till skolgården för att testa rullskridskor. Men det är så otroligt fysiskt påfrestande att ”bara vara” ändå. Så många gånger jag fick vara domare i syskonbråk, torka utspilld ketchup, rusa och torka när någon ropar ”färdig!”, svara på svåra frågor från envis 4-åring och så det där med trädgårdsfix. Värsta boot camp ju!

Så skönt att få medhåll på mitt Instagram när jag lite frustrerad slängde ur mig detta…

Nu börjar färgerna komma! Färger i form av vitaminer.

Anar sommarlov

Att vakna tidigt (oftast av en ottan-vaken unge) och äta lång frukost i solen är ju sommarlov! Tänk att vi fått det redan i maj!

Med nattlinne sitta på trappan är väl en sådan där härlig sommarlyx. Goa, rufsiga, snälla och envisa dotter.

Denna trappa är bästa platsen i hela huset. Det hade vi väl aldrig kunnat gissa när vi var på visning i november för 5 år sedan. Då stod vi ens på den.

Lugn ledig lördag med spontanmiddag. Grannar bjöds över för trädgårdshäng och Eurovision.

Aperol – sommar i ett glas.

Enklaste dukningen blev ändå väldans somrig. Tog bara en massa mässing och ställde för att bryta allt det vita. Fixfärdig på två röda.

Sådana här sommardagar kan vi ta fler av tack!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close