Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 juni, 2018

Sommarlunch & Jag är mållös

Hej måndag och hej nya tag. Hoppas din helg var solig och somrig.
Jag har precis upplevt en helg jag aldrig tidigare haft. Jag är lite i chock faktiskt.

Vi börjar med det goda! För du passar väl på nu och njuter av aprikoser och bigarråer som är i säsong. De är inte bara makalöst vackra tillsammans de är goda ihop också.

När jag var liten och bodde hemma så var alla luncher på helger och sommarlov samma sak: fil med krossad knäcke toppad med socker och kanske kanel och/eller ingefära. Och så någon härlig macka till. Inga tillagade luncher utan quick fix som mättade gott fram till eftermiddagsfikat.

Detta höll verkligen inte när jag kom upp i ålder och ute på arbetsplatser är ju lunchen en stor del av arbetsdagen med restaurangbesök eller härliga matlådor.

Vet inte om det är att jag passerat 40 eller om det är nån ämnesomsättningsgrej eller sommartemperaturer men på sistone har jag verkligen inte samma hunger dagtid. Kvällarna däremot är som vanligt. Så min barndsomsluncher verkar göra come back, ha ha!

En slät tallrik naturell yoghurt med krossade knäckeskivor och frukt. Så gott och fräscht.

Och för att få fart på kroppen så är lite råsocker aldrig fel, eller hur. Och gillar du sockerburken? Kolla då HÄR.

Men vad hände i helgen då? Jo jag vågade att testa något jag inte riktigt trodde jag skulle.

Jag fyller min blogg, Instagram och Facebook så gott jag kan med matnyttig inspiration till er och det är ju världens roligaste jobb jag har men idag handlar allt om räckvidd och statistik för att göra det till just ett jobb. Alla kämpar mot algoritmer och det är svårt att växa.

För att nå ut till kanske någon mer som vill nås av inspiration till pyssel, bakning och inredning ville jag testa en SFS på Instagram – dvs en shout out för shout out. Jag delar bild av dig om du delar bild av mig.

Förra gången jag gjorde det var det ca 7 modiga som var med och hade nu förhoppningar om några fler än så. Det blev ca 160 st!!! Och jag har nu fått en duktigt större följarskara. Hoppas fortsätta kunna inspirera.

Men statistik åt sidan – all den värme, komplimanger, glada tillrop, och kärlek jag fått, eller mitt konto fått, är helt himlastormande. Ni verkar gilla det jag gör och ni inspireras av det jag skapar. Betyder så galet mycket att få veta, ska ni veta.

Jo, för detta är en del av mitt jobb och som egenföretagare har jag lärt mig att medgångar kan jag lätt dela med andra men motgångar (jo då, de har funnits många och lär komma fler) tar jag själv. På reklambyråer som jag jobbat på har man sitt team och kollegor att luta sig mot men inte som egen. Att då få denna typ av klapp på axeln är mer än vad jag kan be om.

Nu har jag en spännande vecka framför mig. Dessa 160 konton ska jag nu sprida ordet om, så kul att få lära känna er bättre och se på alla konton lite närmre.

Så vad jag vill säga: Följ mig gärna på Instagram nu om du vill ha tips på fler spännande konton. Här ska det spridas en himla massa härlig inspiration.

Vi ses där!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.