Följ mig:
Portfolio

Årskrönika 2018. Och jösses vilket år det blev!

8 januari, 2019

En årskrönika är bra att göra för att summera och stänga det gångna året. Livet rullar på i en galen takt och att faktisk ge sig själv en stund för att reflektera vad som skett och kanske även vad som inte skett de senaste 12 månaderna.

Igår såg jag Rapports årskrönika och då världen är rätt bökig och stökig var jag beredd på att det skulle vara mycket tyngd, sorg och svårigheter jag skulle bli påmind om. Hade sett serien "Dagen då blommorna blommar" precis innan och ni som sett den vet att det inte är en direkt upplyftande historia så att dessutom få 2018-års världsliga kriser ovanpå det gör att jag just nu inte känner att 2018 var så fint. Men visst fanns det ljusglimtar?

Ska se vad mitt lilla år innehöll. Får se, för jag kan ha glömt... Då kör vi:

Januari

Började tydligen året på bästa sätt med en rejäl rensning. En ganska klassisk start kan tyckas. Har ett liknande drev just nu här hemma. Bort med det gamla, in med det nya.

Larsson & Lyth gjorde filmer på löpande band med bl.a. life hacks för köket och stora godisfyllda klubbor av papprullar och ballonger. Så underbart kul att jobba med bästa Anna María.

Formex-mässan startar alltid det riktiga jobbåret och det blev en heldag där för mig men sedan blev det sjukstuga för hela slanten. Men jag fick bra hjälp av er läsare när ni gav mig hur många bra tv-serietips som helst.

Jag och sonen gottade oss i köket och gjorde citronfromage och det var inte sista gången. Gott och kul att göra ihop.

Jag hade äran att föreläsa på Allt i hemmets utbildningskurs "så blir du inredningstylist". Jag är inte stylist men jag har bytt yrke och det fick jag berätta om under två timmar. Vad givande det var och jag är så glad för den fina responsen jag fick. Att jag och min historia kan inspirera gör mig jätteglad.

Tyvärr avslutades årets första månad på ett enormt tråkigt sätt. Jag föll riktigt illa och skadade mig men det var bara en droppe i havet mot vad som skulle hända dygnet senare. Här höll jag på att få känna på vad verklig sorg innebär. Mitt hjärta höll på att brista i tusen bitar men med nöd och näppe kom vi ur det. Av respekt för alla inblandade går jag inte närmre in på det men jag uppskattar livet mer nu.

Februari

Med endast en hand och kanske mitt mest spännande samarbete med IKEA framför mig var det en utmanade månad. Började med att på riktigt sammanställa mitt arbetsrum. Började med en ordentlig förvaring.

Så skönt att få skapa mig ett eget utrymme speciellt då jag har så mycket material omkring mig.

Roliga nyheter var i alla fall att jag var nominerad till Årets Inredningsbloggare på Elle Galan. Där hade jag skapat en stass av IKEA-kassar. Sånt piggar upp.

I flådigt sällskap med Katarina Althin, Maria Soxbo och Hanna Wendelbo

Och nej, jag vann inte. Får se hur det går i år där jag återigen har den stora äran att få vara nominerad men har inga större förhoppningar då det är röstningstävling och jag är ju en micro i jämförelse med mina fina kollegor. Spännande att se sen i alla fall.

Jag å familjen drog till Kungsberget och sedan drog jag och Anna María till Malmö för att träffa Panduro för att starta upp ett samarbete. Vi var som två barn i en godisaffär. Eller som två pysslande bloggare hos en pysselproducent...

Larsson och Lyth gjorde fler filmer där vi tvinnade och listade våra favoritverktyg.

Något ni gillade att se och läsa om var den växande gardinen hemma hos mig.

Porslinsblomman växer så det knakar och klättrar runt fönstret. och den har växt ännu mer nu...

Mars

En ny månad och ljusare tider. Mars kan jag säga innehöll två saker för mig; påskpyssel och roliga samarbeten. En riktigt fullsmockad månad där det var jobb nästan dygnet runt. Och har väl sällan fått vara så kreativ under en och samma månad.

Mitt samarbete med IKEA där uppdraget var att visa och inspirera till att göra om IKEA-mönler för att ge dem nytt och längre liv. Jag, MonicaMaria samt Karin var med i projektet och fick gå loss med hammare, penslar och allt där emellan för att skapa.

Jag gjorde om stolen Rågrund, stolen Ivar samt pallen Frosta, se förvandlingen HÄR.

Så kul jag hade och att jag lyckades skapa dessa tre saker med min högra hand i gips måste jag ändå säga var en bedrift jag är stolt över.

Jag hängde tavelvägg tillsammans med Desenio.

Fick göra vackert påskpyssel med Panduro.

Jag lagade vegetarisk påskmat tillsammans med Gold and Green

Skapade en färgsprakande påskdukning med Cervera

Och så klart en massa härligt påskpyssel dök upp hos Larsson & Lyth

https://youtu.be/ZzQEnfPF_cE

Kolla in hela vårt kartotek av påskpyssel HÄR. Å vad sugen jag blev på påskpyssel nu, ha ha!

Månaden innehöll så mycket jobb så det fanns inte mycket utrymme för så många privata utsvävningar. Men påskledigt skulle jag ge mig.

Avlutade mars och startade hela påskledigheten på bästa sätt med de sötaste kärringarna på skärtorsdagen.

April

Påsken firades i Skåne, med tipsrunda å cirkus, med besök i Skånska tropikerna och sedan hade jag föreläsning på IKEA Helsingborg. Vilken resa alltså!

Efter en sådan intensiv månad var det skönt att landa hemma och ladda batterierna.

Minns ni den långa vintern? Det var som om den aldrig skulle ta slut och här hemma var det ett enda "var är min andra vante?"-läge. Som vi längtade efter våren.

Något ni gillade var inlägget om hur jag gör mina buketter.

Och vi här hemma älskade den lyxiga frukosten vi piggade upp vår dag med.

Avslutade april med ett Skansenbesök och en nu mer traditionsenlig Valborg i vårt område.

Maj

Jag varvar mitt hemmakontor med det frilanskontor jag har tillsammans med Maria och Monica inne i stan.

Så sakteliga så växer kontoret fram.

Men mitt hem blev inspekterat av ett gäng från IKEA.

Det var IKEAs utvecklare från alla världens hörn. Så kul att få berätta om funkishuset och vårt hem.

Sedan klev sommaren in och alla blev helt vilda. Världen var upp å ner för nu blommade hägg och syren samtidigt. Vi hade riktiga sommardagar och njöt av huset.

Och grillen gick varm. Grillade grönsaker är bland det godaste som finns.

Sedan bakade jag en tårta till makens födelsedag och det blev en dundersuccé hos er. Den blev superpoppis på Instagram och Pinterest

siffertårta

Jag hade sett siffertårtor men kände att bokstav skulle bli bättre. Och sen så var den ju så gooood!

Juni

Första dagen på årets första sommarmånad var jag med på ett event med Rörstrand där jag skulle inspirera till höstmys och höstfika.

Jag hade fått bygga upp mitt drömbord för en mysig fika. Det gäller att hålla tungan rätt i mun och hänga med i säsongerna.

Till eventet gjorde ett av mina mest populära pyssel detta år; denna stumpastake.

Arbetsrummet börjar bli klart.

Jag gjorde vegetariska snittar med pulled oats från Gold & Green.

Och för att fira Sveriges nationaldag gjorde jag nya favorittårtan fast som flagga. Själva firandet skedde på kunglig mark, på Drottningholm.

Det skedde något makalöst; jag fick ett rejält schvung på mitt Instagramkonto. Jag började året med 5 500 följare och här i juni testade jag att göra en share for share, dvs du delar mig, jag delar dig. Hade väl aldrig trott att det skulle bli sådan utveckling. Jag lyckades dubbla min följarskara på mindre än ett halvår och nådde de magiska 10K i början av juni. Så glad över detta.

Firade midsommar och bakade galet god tårta även här.

Jag och Anna María pysslade utomhus där vi gjorde massa fint med maskrosor. Och så gjorde vi världens roligaste film med massa kalaspyssel med Panduro.

Tillsammans med 3 kära vänner åkte jag på en roadtrip i Södermanland med massa god mat, solnedgångar, loppisjakt och skratt. Så skönt för själen.

En sommarbuffé av det perfekta slaget.

Juli

Vi kan väl alla enas om att denna sommar var något utöver det vanliga. Nästan så man blev trött på att bada.

Premonaden från huset och stranden och hem igen blev daglig promenad.

Vad äter man om sommaren? Sill!

Sedan for vi på båtluff i Grekland. Det inser jag att jag inte har bloggat om och inte heller om vår tripp till Skåne och Gotland. Dvs jag tog en rejäl semester. Måste uppdatera om detta så klart. Speciellt om båtluffen för där rapporterade jag rätt friskt på Instagram Stories och många ville göra en luff själva. Har några inlägg på bloggen om att luffa i Grekland. Kolla HÄR.

Bilder från mobilen som jag ännu inte överfört till blogginlägg. Återkommer.

Augusti

Sommaren fortsatte trots att vardagen satte in. Det blev till att jobba dagtid och njuta av sommaren på sen eftermiddag och kväll.

Terminen startade med Formex och så var jag igång igen. Och nu som aktiebolag. Det hade jag väl aldrig trott för 7 år sedan när jag startade min lilla blogg...

September

Hösten startade med  något superkul; jag fick vara med i Inredningspodden

Så kul att få träffa Emelie och samtala om inredning och vårt hus.

vegetarisk lasagne

Vi bakade dansk äppelkaka och vegetarisk lasagne.

Höstens bästa utställning som nog alla formintresserade varit på var Morrisutställningen. Jag o Maria startade våra kulturfredagar. Ser fram emot fler även 2019.

Och där blev arbetsrummet klart!

Åkte på workshop i Julita gård i slutet av september och fyllde på inspirationsbanken. Det var inte fy skam det.

Oktober

Och vips så var vi inne i höstmånaden. Från varmaste sommaren till höst och det gick rasande fort. Från somrigt ljus blev det halloweenuppdrag och höstjobb.

Men om man får äta god pumpasoppa som sonen lagat själv så går jag gärna mot höst.

Jag åkte till Varberg och träffade fantastiska kollegor och fick ett av de peppigaste dygnen jag upplevt. Mer sådana här träffar för alla och världen blir till en bättre plats.

Jag och lillkillen "bakade" monsterkakor. Perfekt till halloween. Och sedan bakades det vaniljdrömmar och månkakor.

Jag hade ett superkul uppdrag och gjorde frukt(!)ansvärt läskiga saker ihop med ICA.

Men i övrigt blev det inte så mycket mer halloweenpyssel detta år förutom detta handfasta pyssel. Det fick å andra sidan en himla bra respons och blev ett av mitt mest uppskattade inlägg på Instagram.

Och vi lärde oss göra egen pasta med Kenwood. "Jag kan göra pasta" stoltserade sonen med på förskolan dagen efter.

November

Sedan kom då november och julmyset kunde väl börja på riktigt. Men jag drog på mig mitt livs värsta förkylning. Ursäkta beskrivningen men mitt huvud var fyllt med marsansås i 5 hela veckor. Det var faktiskt vidrig. För mig är det så att jag inte klassar mig som sjuk om jag inte har feber och måste ligga i sängen. Körde på som vanligt vilket ju inte var så smart. Kan bara konstatera att om jag varit anställd på en arbetsplats hade jag tvingats till doktorn tidigare för att sitta å snörvla på det sättet i en kontorsmiljö går ju inte men hemma går det ju. Nä, aldrig mer dra med sådan förkylning igen.

Jag ifrågasatte monsterans skönhet på instagram och det blev helt oväntat en viral raket. Aldrig någonsin haft så många som sett min bild.

Sedan flyttade alla mina växter upp i sovrummet för att göra plats för julens blommor och pynt.

bivaxljus

Började smyg-julpyssla ihop med Panduro och gjorde bivaxljus. Det blev välmottaget och vid ett besök i butiken på Kungsgatan fick jag höra att allt bivax sålt slut. Kul ju!!!

Oktober och november betyder en hel drös födelsedagar i min familj. Jösses vad vi åt tårta och sjöng "Ja må hen leva" typ varje dag.

Jag hade ett julpysselreportage i Allt i hemmet. Det härligaste juljobbet 2018!

Inledde ett superroligt samarbete med Designtorget där jag fick skapa med det som finns i deras butiker samt göra paketinslagningar.

En paketkalender av papperspåsar blev mycket uppskattad av er. Ja, ni gillar det enkla som samtidigt blir snyggt. Precis som jag också vill ha det , ha ha!

Och vår kära funkisvilla fick vara med i Plaza Interiör. Så otroligt roligt och tack för alla glada hälsningar jag fått när ni läst och "hälsat på".

Jag fick skapa min drömmigaste höstdukning ihop med Designonline.

Vi började julmysa på riktigt och åkte på julmarknad. Förra året var mitt december inte det bästa med jobb på både dag o kväll och ibland även på helgerna så i år hade jag lovat mig att verkligen få in julmys med familjen. Det lyckades och kan verkligen känna att vi fick till allt. Och för att lyckas rekommenderas att börja tidigt.

Jag fick reda på att jag är i final i Elle Docorations tävling om Årets Inredningsinfluencer. 4/2 får vi reda på vem som vinner. Håller ni tummarna?

December

Första december blev ett julmys i kvadrat med makens släkt på glöggmingel. Huset fylldes till bredden och alla juliga dofter tog över alla rum.

Första ljuset tändes och nu var allt på banan. En del jobb att klara av men ett helt annat tempo än förra året.

Jag julpysslade till höger och vänster, slog in paket, tipsade om dukningar, var med i den kreativa julkalender och den hållbara kalendern och bakade en massa gott. Om jag skulle lista allt här så blir det nog för långt, ha ha.

Bland annat julknäcke ihop med Kenwood.

Sedan kom julen och då vi haft en krasslig familj med oklart om alla skulle kunna komma var det med glädje alla hade hälsan och orken.

Vår julafton blev fylld av värme och skratt. Och galet god mat.

Mellandagar hemma och Skåne i blixtfart för att sedan landa hemma och fira nyår med vår lilla familj. Tyvärr var jag bortrest där innan nyår så jag missade tyvärr att vara med i Nyhetsmorgon som jag fick frågan från om att göra inspirerande nyårsdukningar i rutan. Men men, det kanske blir något nytt snart igen...

Jaha, det var ett år det. Jösses vad jag ändå hunnit med inser jag nu.

Och nu siktar vi på 2019. Något jag tar med från det gånga året är:

• ta hand om hälsan. Inget betyder något om du inte är frisk. Både i kropp och knopp.
• Var mycket, ofta och närvarande med dem du har dig när och kär. Du vet aldrig hur länge du har dem just nära och kära.
• Att planera när det är möjligt för att stressa gör ingen lycklig.
• Barnen växer nu med raketfart och snart är du inte småbarnsmamma längre. Njut av denna tid!
• Lita på din egna styrka och det du har att erbjuda. Att tvivla gräver bara djupa gropar som tar energi.
• Välj dem som ger energi, välj bort dem som tar.
• Skratta och samla på skrattrynkor.

Gratis!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close