Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 juli, 2021

Kan vi inte ge oss själva lite mer kärlek?

Jag la upp en bild på på mig själv i en spegel på H&M på Drottninggatan på Instagram Stories där jag också skrev att jag är ute och fixar det sista innan semestern, att jag bland annat ska köpa nya badbyxor till mig då min rumpa blivit snyggare och större – “Älskar coronaeffekterna”.

Det som följde sedan tog mig lite på sängen. Jag brukar inte få så många kommentarer på det jag gör i Stories. Men nu hände något. Dessa få ord var tydligen något som gav glädje till många. Dels de som precis som jag suttit lite för still hemma under pandemin och blivit större men främst de som uppenbarligen mår dåligt i och över sina kroppar.

Detta gjorde mig så ledsen. Alla är underbara, alla är perfekta och alla behövs. Sen är vissa långa medan andra är korta. Sådant kan vi aldrig rå på. Det är genetiskt. Men vikten – den ska vi tydligen alltid ha åsikter om. När jag berättar att jag istället för att minska mig köper större byxor, detta enkla grepp, engagerar så mycket är det dags att vi börjar ge oss själva lite mer kärlek.

Denna pandemi har tagit vänner och familj ifrån oss. Det kan alltså komma virus som dödar från ingenstans. Är det inte då läge att lägga något som extrakilon på hyllan och fokusera på att må bra i de vi är. Flytta perspektivet från gäddhäng till att må bra överlag.

Så jag säger som så här: Det är inte dig det är fel på, det är plagget i din hand som har fel storlek. När jag slutade trycka ner mig i trosor i storlek 38, för att jag var det nångång i tonåren, utan bytte till 42-44 så blev ju livet så mycket lättare. Bokstavligen och bildligt.

Detta är helt klart out of topic för denna blogg men jag slogs så hårt av insikten av hur många det är som inte lever sin liv fullt ut. Fasen alltså, det är inte okej!

Jag är en stolt päronformad 47-åring med massa gropar i låren. Om jag under dessa år hållt på och nojat över detta hade jag missat så mycket skoj och mina vänner missat mina skämt. Så kan vi inte ha det!

Jag vill skicka mina största kramar till dig som hindras av något som får dig att på somrarna må lite sämre. Äg ditt liv som om det vore en film där du är huvudrollsinnehavaren. Varje dag är din röda matta.

Comments (5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.