Följ mig:
Min dag Portfolio

Att vara en late bloomer

2 februari, 2022

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Har du hört talas om uttrycket late bloomer? Dvs att någon lite senare än normen får sin peak, höjd i livet, en sen blomning. Vissa är som allra bäst på högstadiet och etablerar hela sitt sociala liv där och då och behåller dessa vänner för livet. Andra kanske blir en person som landar rätt någon gång i 20-årsåldern när man flyttat hemifrån och måste ta egna beslut, välja jobb och utbildning och med det liksom är i sitt esse både karriärs- och vänskapsmässigt. Sedan så finns det de som tar lång tid på sig att känna sig bekväma med vad de vill och blommar ut till fullo senare. Ja det finns så klart fler varianter men mycket av detta är normen. Att formas tidigt och följa en kurva.

Sedan skulle jag vilja lägga till en sak – att det faktiskt kan blommas flera gånger! Jag skulle vilja se mig själv som en blommande person där i 20-årsåldern. Där kändes det som att jag var på rätt väg i mycket av det jag önskade av livet.

Jag har tidigare skrivit, HÄR tex om hur jag senare hade stannat av och ville ha en förändring. Sen så blev det en helt ny väg och jag skulle absolut säga att jag blev en riktigt late bloomer för (om jag nu ska fortsätta med denna blom-metafor) blommar ännu starkare nu för det är egenodlad rabatt jag har skapat.

”Det är så coolt att du vid 41-års ålder säger upp dig och startar eget” sa en person till mig. Jag hajade till rejält när hon sa det för jag har ALDRIG tänkt på mig som en ålder. Att jag som person ska vara på ett visst sätt för att jag är vid en speciell ålder. Hade mitt företagande gått bättre för att jag var 31 eller 21? Ingen idé att ens fundera på för det är ju vad det är. Jag kan bara säga att jag är innerligt glad att jag tog steget när möjligheten dök upp oavsett ålder på min kropp.

Det jag allra mest vill säga med detta är att det är aldrig försent att ändra sitt liv, sin person. Jag ser det inte som omöjligt att jag gör något helt annat om 10 år igen. Då hoppas jag att det blommas något utav bara helskotta om denna kvinna! Som en fantastisk crazy cat lady om inte annat, ha ha!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close