Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 april, 2022

Jag ska göra om bloggen – Hjälp mig!

Hej kära bloggläsare. Så glad att du är här. Kanske du är en av de som läser regelbundet eller läser ikapp lite då och då. Eller så är du en som aldrig läst min blogg utan just idag googlat dig hit för att du sökt på något. Oavsett så skulle jag vilja låna dig en minut.

Jag går rätt på sak så jag inte tar för mycket av din tid:
1. Vad tycker du är bra med bloggens layout, utseende och funktioner?
2. Vad tycker du bör bli bättre med layout, utseende och funktioner?
3. Övrigt som du tänkt på med bloggen?

Det är över 5 år sedan, 28.e januari 2017 som denna blogg, i detta utseende föddes, se HÄR. Då hade jag sagt upp min blogg hos Bonnier efter 4 år på först Amelia och sedan Sköna Hem. Då hade jag en önskan om att få skapa en egen blogg, ett eget utseende och bestämma och framförallt äga allt mitt material.

Allt kändes bra och bloggen växte, hittade sin publik och jag kände mig “hemma”. Och det gör jag fortfarande men i den tekniska värld vi alla lever i så går allt så fort. På dessa 5 år har så galet mycket hänt och jag/bloggen har inte hängt med. Nya funktioner och möjligheter som finns nu men jag är helt på läktarn här.

Jag är kreatör och kan viss teknik då jag jobbar digitalt men allt som sker bakom, i kulisserna så som ettor och nollor och kodning, det kan jag inte ett skvatt om.

Min blogg dök i statistik som jag berättade om HÄR och då insåg jag att jag behövde träffa nån som kunde hjälpa mig. För det var uppenbart att det är nåt tekniskt som stökar. Som om bloggen fått diskbråck och behöver proffs för att komma på benen igen.

Och mycket riktigt krävdes det inte lång tid för proffsen att se att jag helt negligerat bloggens ryggrad under dessa fem år. Man bör ju träna varje dag för att hålla funktionen igång.

Så nu ska inte bara bloggen bli frisk utan även passa på att se över layout, funktioner och användbarhet. Allt är fortfarande på planeringsstadiet och då tänkte jag att den bästa att fråga är ju dig. Du som faktiskt läser och använder bloggen. Du kanske har sett att startsidan ändrats – att många inlägg syns och man får klicka sig vidare. Det var ett sätt att hjälpa bloggen lite då den är så bildtung. Ja lite sådana där saker är det alltså som är på gång.

När du kommer in, är det lätt att läsa? Om du söker ett gammalt inlägg eller inspiration till säg fredagsmys – hittar du då det du söker? Använder du kategorier? Stämmer utseendet på bloggen med innehållet? Vilka bloggar tycker du har en bra sida? Ja lite sådana frågor funderar jag på.

Om du har en tanke på som kan hjälpa mig att göra bloggen bättre blir jag jätteglad. För då får ju du en bättre upplevelse av den.

Stort tack på förhand.

Comments (15)

 • Bra blogg, personligen tycker jag om när man sorterat upp gamla inlägg efter årstider, högtider och recept eller andra speciella ämne som är för just den bloggen tex. mönster på en sömnads blogg. Lycka till

  • Hej Annika och stort tack för dina tankar. Ja, jag håller med. Jag har kategorier jag sorterar alla inlägg efter, den lilla blå texten längst upp vid varje inlägg, men jag tror den är osynlig och man inte använder dem. Så tack för att du belyser detta. Uppskattas.

   Kram
   Helena

 • Hej! Tycker mkt om din blogg o alla tips o idéer på pyssel man får. Nu senast igår gjorde en påskkrans av plastpåsevippor du tipsade att sätta i påskris. Angående tips tycker jag mer om när allt kommer efter varandra på första sidan och man inte behöver klicka sig fram. Glad Påsk

  • Hej Elin och stort tack för dina tankar. Intressant, för det är många som sagt precis som du – att man inte vill ha flödet som olika att klicka på. För det ska hjälpa bloggen med hastighet vilket jag fått kommentarer på innan. Ska se över vad som blir bäst.

   Tack igen och jag önskar dig en Glad Påsk.
   Kram
   Helena

 • Hej! Jag gillar bloggen precis som den är men med två undantag: Jag personligen föredrar att inte behöva ”klicka mig in” i inlägget för att kunna läsa det och jag som är dålig på att ta mig tid att kommentera gillar funktionen att ”gilla” ett inlägg via ett hjärta eller liknande 🙂

 • Hej!
  Jag läser din blogg rätt regelbundet, varje/ varannan dag. Så jag uppskattar att det nyaste inlägget ligger helt synligt högst upp, inte att behöva klicka in på ” läs mer”

  Gillar inte ” kanske gillar det du här ” utan föredrar om de senaste inläggen bara kommer på direkt på rad när man scrollar. Bättre med tips på äldre inlägg på sidan av.

  Men det är ju bara petitesser, det är ju dina texter o bilder som gör bloggen bra:)

 • Jag är en av dina trogna läsare. Jag använder nästan ingenting av bloggens “funktionalitet” – jag kommer in och läser det som är nytt. Därför tyckte jag mycket bättre om när alla inlägg kom efter varandra, utan att man behövde klicka tillbaka. En lösning skulle kanske vara att ha lägre upplösningen på bilderna istället?

  Vill jag hitta något gammalt brukar jag googla, och då brukar jag komma rätt. Dessutom gillar jag inläggen där du samlar ihop gammalt material som är aktuellt, såsom sillar, midsommar, påsk, eller vad det vara må.

  Jag läser faktiskt bara 4 bloggar totalt och din är en av dem. Älskar blandningen av mat, pyssel och familj och hur du bjuder på det ena och andra. Tack för en underbar blogg!

  • Hej Sara och stort tack för dina tankar. En tuff nöt att knäcka detta och jag uppskattar ditt svar. Jag tar med mig det till de som hjälper mig.
   Och verkligen TACK för att du väljer min blogg som en av dina favoriter. Gör mig alldeles varm och rörd.
   Önskar dig en fortsatt fin helg och påsk!
   Kram
   Helena

   • Hej! Läser ofta och använder kategorier ibland, sökord ibland då jag vet att jag letar efter något. Tycker som fler att det vore bra att inte behöva klicka sig in på inläggen som ligger i kronologisk ordning. Vill gärna ha ett hjärta, vill verkligen många gånger visa att jag uppskattar dina inlägg men har liksom inte en hel, klok kommentar i mig skall bli spännande att se vad det landar i ! Glad Påsk

  • Hej Jenny och tack för dina tankar och tips. Det är svårt att liksom veta vilken väg jag ska gå. Ca 75% läser bloggen på mobilen så då blir det lätt att fokusera på den typen av layout. Jag tar med mig dina tankar till utvecklarna så hoppas jag att det blir ännu bättre sen.
   Och tack snälla för att du väljer min blogg som en del av ditt läsande. Blir jätteglad för det.
   Fortsatt fin påsk till dig.
   Kram
   Helena

  • Hej Therese. Blir extra glad av att du nu säger vad som funkar bra och mindre bra. Ja den där “Gilla”-funktionen kanske är bra, jag hade den men den försvann och det var rätt skönt. Att inte ha siffror på hur många som gillar och med det jämföra med andra inlägg eller andra bloggare om du förstår vad jag menar. Men jag gillar det ju själv hos andra så kanske den ändå ska tillbaka.

   Stort tack för dina åsikter. Jag tar med mig dem.
   Önskar dig en fortsatt fin påsk.
   Kram
   Helena

 • Hej Helena!
  Jag försöker att minska min skärmtid så jag följer bara tre bloggar och din är en jag inte kan vara utan. Håller med det om som flera andra sagt att jag föredrar att inte “klicka mig in” utan att allt kommer i ett flöde. Jag läser alltid från mobilen och jag tycker att det funkar bra att hitta det jag letar efter om jag vill se ett gammalt inlägg.
  Kram och glad påsk!

 • Läser Din blogg varje dag! Den är utmärkt! Fin blandning av mat, pyssel och resor. Gillar allt men, dina referat från resorna är fantastiska. Många bilder och mycket text. Känns som om man själv varit med på turen! Stort tack för bästa bloggen !

 • Hej!
  Jag läser din blogg via readly, så jag går aldrig in på din hemsida och därför har jag inte heller synpunkter på den. Dock vet jag att vissa andra bloggar som jag följer får man bara upp en liten inledning i readly och måste sen klicka sig vidare (ex Sara bäckmo och skogsträdgårdsbloggen) det är irriterande och gör att jag oftast inte läser de inläggen.
  Tack!
  Johanna

  • Hej Johanna och stort tack för din kommentar. Viktigt för mig att få veta hur olika man kan läsa. Jag använder inte själv Readly eller någon annan sådan tjänst så jag vet faktiskt inte hur de funkar. Uppskattar din input. Tack.

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.