Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 april, 2022

Jag fyller år i dag! Jag förfestade igår

Ja men då levlar jag upp och blir ett år bättre idag. Jag fyller 48 år och det känns helt fantastiskt. Ju äldre jag blir, desto mer älskar jag att faktiskt bli äldre. Jag tycker att det nu mer är mer spännande att fylla år. Alltså inte själva födelsedagen, det är inte så viktigt att ha en dag, där det ska vara fokus på mig, utan det här att bli ett år äldre, ett år bättre. För jag känner just det, ett år mer erfarenhet och kunskap än förra gången det var 25.e april.

Men när man nu fyller år på en måndag så ger det inte jättemycket utrymme att göra ett stort firande så igår (jag skriver detta på söndagskvällen så just nu är det idag, men du fattar) bjöd jag in min Stockholmsfamilj på vin och ost. Kanske det är den nyfunna fransyskan i mig om ville ha just vin och ost, ha ha.

Jag ville då ha en plockbuffé och att det skulle kännas lite spontan alltihop så “dukningen” blev saker staplade på matbordet.

Blandade loppisfyndade knivar.

Och här är fatet som jag köpte i Paris. Så glad i det.

Och även här loppisfynd – glasen. Sådana här små korta glas samlar jag på. Så fort jag finner dem på loppis och second hand köpte jag.

Grannen hade klippt buskar och jag tog grenar från marken. Så vackra.

Jag var i helgen på konstmässa och denna lilla tavla av Estelle Graf följde med mig hem.

Solig bukett i soligt kök.

Energi.

Plock av bättre slag.

Helena – 47 år och 364 dagars gammal.

Denna lilla skärbräda med gris i mässing har vi fått av makens pappa. En korv-skärbräda.

Färska fikon är inte bara goda utan även ofantligt vackra.

Och rädisor som är så där långa, avlånga, är så härliga att se på också.

Mamma och två av tre bröder med familj kom.

Ugnsbakad brie. Alltid en bra sak.

Så mycket gott och härligt.

Där satt den.

Fint att få ha familjen med sig.

Och vad händer idag då? Ja, det är en vanlig arbetsdag så inget speciellt där mer än att båda storbarnen ska till tandläkaren. Men ikväll har jag bett om att få äta moules frites. Ja lite revansch från Paris nederlag. Kommer bli så gott. Kanske jag ska unna mig en gofika med mig själv. Det är jag nog värd tycker jag!

Comments (8)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.