Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 oktober, 2022

Mikrobryggeri i Knivsta & skaldjursbuffé i Uppsala

Det är så sällan jag lämnar min stad för en kväll bara och det är ännu mer sällan jag träffar min kusin med familj norr om Stockholm så när hon föreslog en träff svarade jag snabbt ja.

Jag åkte väldigt ofta till Uppsala som barn då farfar, farmor och mina två farbröder med familjer bodde där. Men på senare år är det verkligen näst intill aldrig. Så detta skulle bli så kul på många sätt.

Tåg till Knivsta för att träffa kusin och besöka det väldigt populära stationshuset som nu mer är en pub och mikrobryggeri – The train station brewery.

Sedan var det vidare till Uppsala och saluhallen som varje år på hösten har några få helger med skaldjursbuffé. Otroligt populär även den och bordsbokningarna går åt fort som sjuttsingen. Tur man har en snabb kusin som norpade ett bord.

Peppen syns tydligt här.

Hel övervåningen var som en stor matsal och långa bänkar fyllda med räkor, kräftor, krabba, musslor, lax, röror, ostar med mera. Bara att hugga in.

Att äta hur många ostron som helst – kan vara en av mina bästa stunder. Åh vad gott och härligt.

Obligatorisk toaselfie. Jag försökte få in den oändliga speglingen men det inge bra…

Kan aldrig tröttna på skaldjur. Det är en sak som är säker.

Kvällen gick alldeles för fort och vips var det dags att ta tåg hem men det här med tågtider är inte alltid det lättaste så det var skjuts till Knivsta för att ta pendeln. Ja allt funkar ju så klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.