”Jag tänkte göra en köttgran” sa jag til maken när jag berättade om ett fotojobb jag hade. Han gav mig en otroligt förvånad och frågande blick men är så van vid att jag säger och tänker så knasiga saker så han svarade försiktigt ”Jaha, det blir säkert bra”. Jag förstod inte alls varför han såg så pepp ut. Det var bara det att ordet köttgran kanske inte var så målande. Om jag hade sagt en charkgran hade det som blivit ett annat mottagande tror jag.
För så är det ju, det är som en hederlig charkbricka med olika korvar, skinkor och ostar bara att den har tagit formen av en gran på skärbrädan eller serveringsfatet.
Så har du någon form av mingel, drinks eller träff i december så föreslår jag att skapa dig en charkgran. Det lär absolut uppskattas av dina gäster.
Charkgran, för att julens charkbricka
Ingredienser jag använde
Ölkorv
Enrisrökt medvurst
Salami
Lomo
Prosciutto
Ruccola
Rosmarinskvistar
Små plommontomater
Herrgårdsost
Gör så här: Lägg ut dina korvar och skinkor i olika våningar som på bilderna eller bara helt hyllor om buller om du önskar fast i en triangelform.
Lägg ruccola mellan lagren, fortsätt med rosmarinskvistar och små tomater.
Skär cm-tjocka skivor av osten och stansa ut stjärnor. Lägg en stor i toppen och mindre i granen. Klart.
Fint på bordet, redo att angripas och försvinna.
Så vacker ”gran” och dukning! Jag är vegetarian men tyckte ”granen” var så fin😊
Önskar er en fin första advent!🕯️
Tack Camilla. Ja men kan ju variera sig och använda det som man vill bjuda på. En gran bara av råkost och grönsaker blir minst lika fin och passande.
Tack för dina snälla ord.
Kram
Helena