Som jag skrev så hade vi en underbar kväll och middag att se fram emot i lördags. Vi var hembjudna till vår vänner några stenkast bort men dottern där blev krasslig. Istället för att ställa in kom de friska familjemedlemmarna över hit med kokande grytor i högsta hugg. En mycket bra lösning och knytis är väl det nya svarta!??

Samt var ju ingen gladare än jag som fick duka fram mitt nya favoritporslin. Sedan min resa i Neapel är jag så galet förtjust i de italienska handmålade tallrikarna. Så alla glada!
En väldoftande ragu ställdes på spisen, pastavatten kokades upp och ett litet plock dukades fram i köket. Ett hopkok av det vi hade i kylen. Och ja, vår kyl kan som oftast leverera riktigt goda grejer.
Som en Mont d’Or maken fyndat på halva priset i matbutiken. Det är ju en säsongsost och den är nu på sista versen. Om du inte ätit den ska du läsa HÄR och med ens bli väldigt sugen.
På den Södervända jag och sonen tog timmarna innan såg jag flera smörtaxar och kom på att det var ju perfekt för denna gaffel-sked-dukning jag skulle göra. Egentligen är det ju till smörkniv, därav namnet, men så strikt måste man väl inte vara?
Så där ja! En riktigt härlig ragu med parmesan, mozzarella, persilja att toppa tagliatelle med.
Sedan fortsatte kvällen med glass, godis och…
Hitster. tror jag spelat Hitster fyra gånger redan detta år. Här hade våra vänner med sig en uppdaterad version: Guilty Pleasures, som då ska vara låtarna man älskar men inte vågar erkänna. Och nu spelade vi alla helt solo, annars har vi alltid varit lag. Mest imponerad av 11-åriga sonen som storspelade trots att de flesta av låtarna var oceaner av år före hans födelse.
En mycket bra lördagskväll för alla inblandade. TACK!!!!