Lägga upp spaghetti snyggt, en perfekt pastasnurra

Att lägga upp spaghetti snyggt, en perfekt pastasnurra på tallrik för att sedan servera – hur många gånger har jag inte försökt men det slutar ändå bara med ett kladdigt ormbo på tallriken. Men när jag var i Neapel och fick träffa Nonna visade hon tricket. Och ja, det var ju enklare en enklast, inga speciella pastaverktyg behövs. Så nu blir det bara vackra pastasnurror, eller hur??!

Istället för att bara lägga upp en hög så är det den här snurren man vill åt!

Servera spaghetti snyggt, en pastasnurra

Gör så här: Ta salladsbestick som är som stor sked och gaffel eller som Nonna gjorde; en soppslev och stor köttgaffel.

Fånga upp spaghetti, som i en hel portion, i den stora skeden/sleven och snurra med den stora gaffeln där i tills alla spaghetti snurrats in. Lägg över på tallrik och servera.

Hur äter man spaghetti i Italien?

Ja det kan man faktiskt fråga sig. Jag har undrat, frågat och fått svar. Jag serverar gärna spaghetti med gaffel och sked för att göra snurror som ovan fast mindre då, och trodde att det var så man gjorde i Italien. Tji fick jag. För som jag fått höra ska en äkta italienare endast använda gaffel och ha tallrikar som är lite böjda, så man kan alltså snurra mot tallrikens kant. Det ställer ju kravet på att ha specifika spaghettitallrikar. Jag har mitt italienska porslin och visst, det är en liten kant men kanske inte fullt tillräcklig för en snurra?

Jag fortsätter att servera med gaffel och sked, så det så!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x