Celeste, rosé, röda läppar & takåsar

Jag var bjuden till Celeste för att vara med lanseringen av årets släpp av rosévinet Ultimate Provance. Det är något med serveringar högt upp i skyn, takbarer och terrasser som blir som en egen värld, gömd för de som går på gatan nedanför.

Jag och maken har pratat länge om att boka bord på Celeste men inte kommit till skott. Så kul att få se denna omtalade restaurang med takbar. Och det var mycket mer intressant än vad jag nog sett framför mig. Låt mig förklara.

Att tråckla sig in från gatan i det stora huset, gå via gårdsplanen och hitta hissen som tar en 8 våningar upp gör att det känns lite hemligt. Som att man tillhör ett hemligt sällskap som ensamma vet om detta ställe. Och att sedan komma ut för att se den stora utsikten.

Och sedan kliva in i det glashus som ligger där på taket. Och då det som överraskade: rätt lilla lokalen. Fast alldeles lagom stor. Många takbarer har tagit över hela tak och det kan det göra här på sommaren, med balkongerna under bar himmel men det lilla glashuset var mer intimt ändå vad jag trodde det skulle vara. Vilket jag gillade.

Glatt sällskap av Jessica, Jessica och Lena.

Baren i glashuset med infravärme och filtar. Det behövdes, var är majsolen någonstans…?

Och innanför baren ligger matsalen som också är köket.

Och här är dagens värdinna: Ultimate Provance. Vi står på vippen till rosésäsongen och det här blev min premiär.

Jonas Lagerström hälsade oss välkomna. Jag och maken åt på hans andra restaurang, Michelinkrogen Etoile, på en bröllopsdag för längesedan. Att det skulle bli gott det visste vi för Jonas är en gammal Årets Kock-vinnare samt TV4-tävlingen Kockarnas kamp-vinnare. Och att hans Etolie då har en stjärna i Guide Michelin.

Bara sånt som Jonas kan: en minismörgåstårta som Jonas favoritglass som barn: Vienetta. Minns du den? Glasstårtan som var lite vågig. Du ser likheten va?

Den här rätten heter Sommar och ja, det var sommar på ett fat. Melon, jalapeno, gurka, lax och sval soppa.

Och sedan var det prov. Alla fick ett test på sina kunskaper om Rosé, Provance och allmänna vinkunskaper. Och nu blev det tyst och koncentration. Det låg nämligen en resa för två till Provance med besök på vingården som odlar, skördar och skapar Ultimate Provance. Skoja att alla ville vinna!!!!

Det var tre som hade alla rätt så det blev dragning. Jag hade endast två fel och det var helt klart slarvfel. Fasen!!!

Efterrätten ’jordgubbar med grädde’ låter enkel men det här är just jordgubbar med grädde fast till en helt ny nivå. När jordgubbarna blivit till nån sorts kompott/marmelad och glassen samt grädden är så där perfekt så man liksom blir religös. Wow!

Minglade vidare ut på terassen med min vän och kollega Emma, som för övrigt är ny bloggare på Elle. Vi matchade fint med våra röda lackaccessoarer och röda läppar.

Ta en bra bild. Skratta åt att man inte ser klok ut när man försöker. Så var det.

Tack Urban Wines och Gastro PR för en mycket härlig och god invigning av rosésäsongen.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x