Igår var jag bjuden på pressvisningar och möten i stan. En dag av lite av varje med andra ord. Jag dokumenterade bitar av det och kanske det kan inspirera. På nåt sätt en liten kik i framtiden – sommar i Italien och höstens nyheter…

Frukost hos pr-byrån Trendgruppen som visade upp hösten hos deras kunder. Och det verkligen slog mig hur stor skillnad det blir med kaffebruna väggar. Ingen sommarlätt visning här inte.
Hela visningen började med att Beckers presenterade en nyhet: våtrumsfärger. Kanske inte det sexigaste att prata om men oj vad färg kan göra skillnad och speciellt i ett badrum. Enklat och snabbt förändrat med färg ju. Och badrum är ju som oftast rätt kala. Men inte hos oss ha ha… Och denna bruna färg på väggarna är en kulör som funnits länge men symboliserade trenden med mer färg.


Maffig glaskonst från Kosta Boda och lampor som ser ut som godbitar från Globen Lighting.
Jag i vita sommarkläder men med min nya svarta kavaj jag köpte i Japan. Premiär denna dag för den. Alltid velat vara en kavaj-kvinna men hamnar snarare i koft-kvinna… Men nu så!
Plast från havskuster blir till tyger hos Kvadrat. Gustavsberg fyller hela 200 år och firar med en serie för badrummet. Väldigt funkiskompatibelt tycker jag.
Tarkett har skapat ”tapeter” för badrum. Tänk dig de linoliummattor du är van vid på golvet i sjukvården eller skolor – nu som väggar. Så det som ser ut som sten är alltså plastmattor. Vill du ha vacker stenvägg i ditt badrum men inte har möjlighet att betala så mycket är dessa tapeter/mattor till 1/3 av priset.
Lite tidigt? Nej, inte om du frågar mig… Vackert för julen hos Kähler.
Printworks ha slagit ihop sig med svenska Anna Cramling som är internationell schackmästare och skapat ett pedagogiskt och snyggt schackbräde.
Sedan hade jag möte med Anna María och vidare promenad över stan till annan malm. Till Östermalm och restaurangen Magari för att få njuta av äkta napolitansk pizza. Jag blev genast sugen på att resa i tiden tillbaka till september när jag var i Neapel och fick baka pizza med en äkta napolitanare.
På promenaden dit hörde jag hästhovar slå mot asfalten bakom mig. När jag för tusen år sedan bodde på Gärdet var hästarna från Försvarsskolan vardag och inget man tänkte på. Nu blev jag så till mig och lycklig av att se de vackra hästarna trippa fram.
Väl framme möttes jag av ett härligt fat av delikatesser av Granarolo. Min mage kurrade högt och jag ville omedelbart möta en pizza.
Granarolo hälsade välkomna och jag fick min första Aperol Spritz för året. Och den alkoholfria varianten som jag valde var så god och fräsch. Vill ha hela min sommar så.
Killarna som driver Magari var så fina och så stolta över sitt hantverk. Det märktes så hur de fullkomligt brinner för att skapa god mat. Rena enkla smaker men med så klart med kvalitetsingredienser. Som ost från Granarolo, tomater från Cirio och olivolja från De Cecco.
Basen för alla pizzor: margarita. Den enklaste formen men kanske den godaste? Den skapades som en hyllning till Italien med flaggans färger: röd tomat, grön basilika, vit mozzarella.
Ett rum fullt av matkreatörer. Alla så duktiga och inspirerande. Alltid så skönt och viktigt att möta kollegor då vi alla är ensamföretagare och jobbar solo. Att då få mötas och peppa och stötta varann.
Och här är då första pizzan och den är med mozzarella.
Nästa pizza var toppad med en ny ost för mig: burratine. Alltså en mindre burrata. Jag trodde först det var ägg på… Men håll i hatten vad läckert med en miniburrata på en slice pizza. Ihop med prosciutto och soltorkade tomater.
Tredje pizzan med tredje osten: Granarolos egna hårdost Quattrocento som är som parmesan men då den inte tillagas i området Parmigiano Reggiano för kallas det. Och massa härliga grönsaker så som grillade zucchini- och paprikaskivor.
Allt avslutades med fräsch citronsorbet i citronskal. Kanske senaste somrarnas populäraste dessert? Synts överallt tycker jag men inte så konstigt; god och vacker. Måste göra egen snart.
Sedan hem till arbetsbordet och delfinal två i ESC. Och nu