Barnen har laddat i månader, haft stenkoll på när sista delarna, säsongen, av Squid game släpps. de har pratat om att på fredag blir det tv-kväll och krävt ett hejdundrande fredagsmys. Jag är inte den som säger emot utan låter snarare tankarna gå vidare till hur vi nu kan göra något kul av det hela. Och så klart dök bläckfisk upp i mitt huvud.
”Men ska vi inte äta bläckfisk till middag då? Vad sägs om att vi gör calamares?” frågade jag och fick ett kraftigt JA tillbaka. Och då scrollar jag bakåt i mitt arkiv och hittar inlägg från april 2013 där jag la upp receptet. Förstå att jag bloggat så länge!!! Och jag vågar tro att mina bilder har blivit bättre…?
Bilder här ovan från våra Greklandsresor. Får mig att längta galet mycket men det blir ett annat år.
”Kanske vi kan testa det nya takoyaki-järnet vi köpte i Japan också?” sa äldste sonen. Det hade jag inte ens tänkt på. De där gudagåva degbollarna ska det ju vara en bit bläckfisk i enligt alla regler. Som en liten rund ugnspannkaka med bit bläckfisk, som man dippar i såser. Beroendeframkallande gott.
Här är en hel stekbänk som tokoyaki-järn. Vårt är som en liten stekpanna bara. Förvirrande likt en dansk panna för æpleskiver. Tänkte att det järnet faktiskt kunde få jobba för både japan och Danmark så att säga.
Ja det blir till att äta gott ikväll och med spänning se på sista delarna av Squid game. Kanske du också längtat till detta serie-släpp?