Följ mig:
Paketinslagning Påsk Påskpyssel

Pimpa upp ett påskägg

23 mars, 2013

Halloj i den soliga lördagen! Hoppas ni kan njuta av de värmande solstrålarna. Tyvärr kommer jag nog inte få njuta av dem mer än se dem genom fönstret. Här är det hög musik i högtalarna och trycksvärta på fingertopparna för nu ska hemmet packas ner i lådor och allt glas slås in i gamla tidninger. Oj vad svart man blir. Och oj vad tradigt det är att packa prylar.

I kväll är vi bortbjudna på härligt grannkalas och jag hann pyssla i hop en fin gåva i morse i alla fall. Svårt att slita mig när pysselklockan ringer a la Skalman 😉

Visst, de där påskäggen man kan köpa i butiker, på mackar och varuhus kan väl vara söta men de är ju inte direkt jättecharmiga. Några påskägg som däremot är väldigt vackra är italienska påskägg, ofta presentinslagna i celofan eller folie med rosetter. Ofta lite ”over the top” för min smak men helt klart mer spännande än våra standardägg.

Ville prova göra en variant av de italienska äggen, men på mitt sätt. Ja, ganska nöjd med resultatet faktiskt. Oj, hoppsan, där gav jag mig själv en komplimang, trevligt 🙂

Gjorde så här: Först så tryckte jag in botten lite lätt så att ägget kan stå upp. Fyller ägget med smarrigt snarr och sätter ihop. Om det behövs kan man tejpa ihop äggdelarna. Mätte upp en kvadrat på tyget och klippte till. Ställde ägget i mitten och tog i sidornas mitt och förde upp mot varann och sedan tog jag hörnorna och förde ihop.

Fäste ihop hårt med en gummisnodd och justerade tyget och vecken så vecken blev  jämnt justerade runt ägget.

Klippte till tyget till den form jag ville ha och sen tog jag sidenband och fjädrar och dekorerade.

Stolt som en tupp är jag nu redo att gå på kalas och ge bort piffigt ägg!

Klicka här för mer påskpyssel från mig. Hoppas du hittar något som kan vara passande och kul!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Jonna 23 mars, 2013 at 13:21

  Vilken superbra pimpning av påskägg! Mycket roligare än de traditionella!

  • Svara Helena Lyth 23 mars, 2013 at 17:41

   @ Jonna: Tack snälla! Blev lite gladare än innan 🙂

  Lämna en kommentar

  Close