Följ mig:
Pyssel för barn

Ugglor av toarullar kul pyssel för barn

21 april, 2013

Ugglan har sedan en tid varit kraftigt representerad som dekoration i inredning, på mönster och som illustrationer. Undrar varför? Har ugglan tidigare levt undangömd och nu anlitat pr-konsulter för att få högre status? Eller var det någon som började rita ugglemönster och en hel inredningsvärld hade hittat en ny älskling? Förmodligen det senare.

Jag är inte sämre och älskar ugglan som mönster och dess form. Ska vara smarta oxå, har jag hört… Hur som helst; att göra egna små ugglor av pappersrullar är enkelt, kul och blir mycket effektfullt. Här är det dessutom endast din fantasi som sätter gränserna för designen. Ingen uggla kommer eller ska vara den andra lik, om du inte vill det så klart.

Gör så här: Knip ihop en änden av pappersrullen och vik sedan ned de två sidorna mot varann så de överlappar. Knip ihop, knäck och tryck lite så det sätter sig. Detta blir de två spetsiga öronen på ugglan.
Måla rullen i önskad färg (eller olika färger), jag använde vattenlöslig hobbyfärg. För att minska på kladdiga fingrar knipsade jag en klänypa som handtag. Mycket bra även för de minsta tassarna, även om det i detta fall inte hindrade dottern att måla över hela armen ändå… Låt rullarna torka.
Nu ska ugglan färdigställas och jag började med att skissa med blyerts. Ett tips är att börja med näbben för att få mittpunkten. Sen använde jag vattenfasta spritpennor. Hade först en ganska tunn och det blev för tunt och övergick till en riktigt fet penna. Men varvar lite efter vad det är som ritas.

Tror ugglorna kommer flyga runt och bo på olika ställen i hemmet men för dagen häckar de i köket!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Romladolcevita 21 april, 2013 at 17:57

  Ska tipsa min vän som är helt galen i ugglor och har världens samling. Hälsningar från Italien!

 • Svara Helena Nygrund 21 april, 2013 at 20:35

  Men hallååå, hur kär blev jag inte i era fina ugglor!!?
  Jag är galen i ugglor, och har köpt både ett uggleförkläde och en uggle T-shirt de senaste veckorna.
  Era hemmagjorda ugglor blev ju bara helt fantastiska!
  Kram från Helena N

 • Lämna en kommentar

  Close