Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 juli, 2013

Kastanjetomat eller tomatkastanj?

Måste bara få visa denna. När vi flyttade till huset nu i april planterade barnen varsin kastanj i en kruka. Var lite osäker på hur det skulle gå med planteringen. Ingen fara visade det sig för ett skott tog fart på en gång och ganska så snart började ett miniträd växa.

I ena kanten av krukan så var det något annat som spirade också. Tänkte inte så mycket på det utan lät det vara. Efter ett tag så såg jag att det där “ogräset” minsann var en tomatplanta! Hur i hela friden kom den dit!??? Kan för mitt liv inte förstå det? Var det ett litet, litet frö med i jorden? Eller är det så att på trappan där krukan står och där vi sitter och äter helgfrukost, att ett litet frö från min knäckemacka med skinka och tomat ska ha trillat dit och slagit rot? Ingenting är omöjligt. Får nu bara se vad det blir av denna tomat… Spännande ting sker i förorten, eller hur??!!

Follow on Bloglovin

Comments (4)

  • Helena - amelia.se

   Ha ha, ja, verkligen spirande! Så förvånad och förvirrad 🙂 Håller tummarna för fina små röda tomater!

   Kramar!!

 • Jag tror att tomatfrön överlever en “dålig kompostering”. Så om du har använt dig av egen jord kan fröna komma därifrån. Jag hade ett år massor med tomater i mitt lilla odlingsland då jag hade använt mig av egen kompost.

  Men, fröet kan ju ha kommit av en frukostmacka eller annat också!

  Spännande!

  Kram och fin blogg du har!

  • Helena - amelia.se

   Tror mig ha använt “vanlig” i påse från plantskolan. Önskar att jag hade en kompost att ta egen jord från. Det låter underbart. Om några år kanske.

   Hoppas verkligen vi får några tomater nu. Helt plötsligt har jag nått oväntat att rå om.

   Tack snälla du! Jättesnällt och värmande 🙂
   Kram till baks!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.