Följ mig:
Jul Min dag

Ett kärt luciaminne från förr

13 december, 2014

Jag älskar Lucia och blir alldeles tårögd så fort jag ser ett luciatåg. När de första tonerna till Gläns över sjö och strand hörs skvalar det. Vet inte varför, men nåt i mig blir så varmt.

Som barn var jag ju så klart Lucia, som alla andra 7 tjejer på lekis. Sen tärna i skolkören – lyckades aldrig knipa rollen som Lucia offentligt. Hemma fick jag alltid vara Lucia och firade stort. Eller nja, då mina tre mycket äldre brorsor flyttade hemifrån tidigt var jag ensam om att lussa för föräldrarna. Jag planerade noga och jag ville göra det på riktigt. Linne ströks och det röda bandet hade en speciell plats i förrådet. Jag har sparat pappas instruktioner från 1986 hur jag skulle koka kaffe. Pappas supergoda lussekaffe. Ett kärt minne.

Smaka, njut, aaaahh… Bra där pappa!!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Jul i Laloland 13 december, 2014 at 09:19

    Va fint! Och va härligt att du har sparat det.

  • Svara Johanna Bergkvist 13 december, 2014 at 19:49

    Vad roligt att ha kvar! Mina föräldrar vaknade alldeles för tidigt, så det gick inte att väcka dem med kaffe på sängen…

  • Lämna en kommentar

    Close