Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 augusti, 2015

Fredagsbukett med nygamla kärleken

När jag gick ut reklamskolan så hade vi slututställning. Alla vi i klassen mottog stora blombuketter från nära och kära så lokalen fylldes strax med massa blommor och dofter. Den doft som slog igenom allt var liljorna. Detta var i slutet av 90-talet och den hetaste och trendigaste blomman då var den stora liljan, gärna vita liljor. Varje gång jag nu känner doften av lilja färdas jag tillbaka till glada studentdagar, framtidstro och total förvirring.

Liljan är inte lika het som blomma längre men det är en klassiker och fungerar än. Och doften, oj oj oj. Vilken doft. Finns inga dyra doftljus i världen som slår denna doft.

Vet inte om det är perfekt säsong för liljor just nu men skulle nästan tro det för torghandeln badar i enorma liljor nu för relativt låg peng. Fyra stänglar räcker för att det ska dofta lång väg och ta för sig i storlek.

När jag nu ändå har er på tråden vill jag visa upp en ny loppiskärlek jag hittade i somras. Salt- och pepparströare. Nån som vet var de kan komma ifrån? Finns ingen stämpel eller märke på.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Comments (2)

  • Hej Helena!

    Jag har en fråga angående en stor, hög kruka i ett för mig okänt material (köptes på indiska för ett antal år sen). Jag skulle vilja måla om den till koppar nämligen men vet inte vad för färg alternativt spray jag ska ha och var man köper det? Finns det någon färg/spray som klarar de flesta material?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.