Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 februari, 2016

Vårsol och krokus i mitt kök

Känner mig som Ernst K när jag vill säga saker som: kroppens alla celler jublar av sol eller tänk vad man piggnar till när solen träffar ögat… Typ så. Men det är sant och inga knasroliga hittepå meningar. Med våren och solen blir allt lite lättare och gladare.

I köket har jag planterat om några krokuslökar jag köpte för liten peng i blomsterhandeln. Plastkrukorna slängdes i återvinningen och lökgrupperna flyttades till en glasskål på fot. Vips så var det lite trevligare.

Nu badar köket i sol och krokusen väcks till liv. Blir inte mer vår än så här – inomhus.

krokus_sol

krokus

Skuggorna släpar sig långa över bordet. Än är det långt kvar innan solen kommer upp ordentligt på himlen. Men snart så!

krokus_kruka

Så mitt tips är: Ta in lökarna och plantera om och känn vårkänslorna växa ikapp med blommorna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.