Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 september, 2016

Skapa höstmys med växter. Här är mina favoriter

Skapa höstmys med växter – Reklamsamarbete med Plantagen

Nu när hösten börjar smyga sig på boar vi in oss mer och mer. Byter kuddfodral i varmare färger, tar fram filtar och tänder ljus. Allt för att skapa den där ombonade och mysiga känslan i hemmet.

Att inreda med växter ger också den där höstmysiga känslan av att vilja krypa upp i soffan, dricka en kopp te och lyssna på Billie Holliday.

Jag fick frågan av Plantagen om jag kunde välja ut mina favoriter. Det blev ett kärt problem.

Ni vet hur glad man blir när någon ger en komplimanger för frisyren eller tröjan. Sällan får man sådan komplimanger för sin inredning då inte många ser den. Men när jag kom ut från Plantagen fick jag världens komplimang av en annan kund: Oj vilka snygga färger och fina kombinationer du gjort.Wow, tänk att få känna sig blomsnygg!

Kanske inte så konstigt för jag hittade verkligen några snyggingar.

De här krukorna passar väl in i vårt funkishus. Både i stil och färg. Den lite strama stilen kombinerar jag med grova och stora växter som fiolfikus och en variant av ormbunke.

Då jag vet hur jag är med växter så är tålig ett ord jag alltid letar efter när det gäller växter. Då kommer vi trivas ihop, plantan och jag.

 

Vad är tåligare än kaktusar? Inget va? Och himlans helrätt just nu. De här kaktusarna med riktigt stora taggar tycker jag är så fascinerade. Nu när barnen lämnat det där stadiet där de petar på allt vågar jag äntligen ha dem hemma igen.

Okej, hur blir det mysigare med växter då? Jo, genom att jobba med storlekar och mängd. Kolla här en ”före och efter”:

Det här hörnet bara älskar jag men det har stått lite ensamt och utsatt. Inte fått någon riktig kärlek. Rottingvagnen har fått jobba lite själv.

höstmys

Med växter i olika höjd, i olika krukor  men i en och samma färgskala så blir det en fin grupp.

Planterade även om några sticklingar som stått lite för länge i vatten och satte upp ett tyg som en fond i fönstret.

Det jag gillar mest här är hur det är så olika växterna är men ändå lirar ihop.

En annan lite förvirrad hörna i vardagsrummet är mitt säsongsbord/oklarhet. Ovanpå byrån byter jag saker utefter säsong eller högtid. Samtidigt som jag önskar ha en lite mer temporär styling.

För att få in lite mer färg och värme har jag en tavla som ännu inte fått sin plats. Den går i blått och jag ville ha krukor som går i den tonen. Då får jag måla terrakottakrukor i den färg jag vill ha.

Ville inte ha en helfärgad kruka utan lite kalkig, lerig och grov i stilen så jag målade tunt med två färger, en mörk och en ljus grå som jag sedan ”smetade ut” med en fuktad trasa. Ett enkelt sätt att få en personlig och unik kruka som inte kostar skjortan.

Här är en före och efter på den här platsen.

Ja, det är ju ytterst kalt och tråkigt. Men det är ju i väntan på att få bli höstompysslad.

En annan favorit är paradisträd också känt som penningträd. Lättskött och riktigt snygg.

Med de målade krukorna som matchar tavlan och bryter av mot byråns klassiska design.

Så, känner att det helt klart blivit mer ombonat och mer levande i rummet. Och växter som jag nog ska komma överens med. Hoppas på att fiolfikusen och paradisträdet ska få växa sig stora och ta för sig ännu mer.

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.