Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 mars, 2018

Äggvärmare i papper. Som små värpande hönor på påskbordet

Äggvärmare av papper – det kan ju vara ett kul påskpyssel samt fin bordsdekoration till påskbordet tänkte jag ute att ha riktigt fått klart för mig hur jag skulle göra dem. Det ska ju vara något som täcker ägget och gärna håller värmen. Ett kraftigt papper som tapetpapper kan värma ägget och sedan det enklaste sättet at få volym, så att säga, på pappret är att göra en strut/kon. Ja, så får det bli!

Hade en bit tapetprov mönstret Vera i serien Morgongåva som skulle bli så fin. Löven är nästan som fjädrar eller vingar, eller hur? Så fin design av Hanna Wendelbo.

När väl struten var där så såg jag att det såg ut som en höna, om man satte på en näbb. Kan ju helt klart få vara helt rena, som koner på äggen men som hönor är det ju liiiite roligare, eller hur?

Och är man på det humöret så kan ju namn skrivas på pappret och så får man placeringskort när man ändå håller på.

Äggvärmare i papper

Lägg en mindre tallrik på pappret och rita av och klipp ut en cirkel. Klipp i tu så det blir två halvmånar. Vrid ihop till en kon och limma fast änden.
Näbb: Skär en liten skåra ganska högt upp upp på konen. Klipp till en näbb, som ett M nästan i kraftigt papper och för in i skåran i konen.
Stjärtfjäder: Klipp skär till en lång remsa, 1 cm bred i papper, gärna ett tunt papper som 80-100 gram. Lägg remsan mot en rund penna och vira runt så pappret blir snurrat. Limma änden på konen nedtill.
Rita ett öga.

Kan tänka mig göra en massa sådana här hönor i olika storlekar och ha som bordsdekoration, till påskdukningen. Några riktigt höga och några riktigt små.

Gillar hur hönorna bjuder på en överraskning där under. Kan ju användas till godis också…

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.