Följ mig:
Blommor & Växter Hemma hos mig Jul

Julflyttar alla gröna växter – är jag inte klok?

30 november, 2018

Det är 5.e julen i vårt hus och för 5.e året gör jag en flytt av alla växter. Något i mig panikar när jag blandar julpynt och framförallt gröna julväxter med mina vanliga krukväxter. Hmm… japp, skicka hit en hjärnskrynklare för det kan väl inte vara normalt???

”Oj, så mysigt det blev här då!” sa maken när han klev in i sovrummet. Tack älskling för att du köper alla mina nycker, ha ha! Är beredd att hålla med honom – blir ju onekligen mysigt med en hel djungel i samma rum. Ser ju verkligen ut som om Crazy Plant Lady har tagit sig in!

Det som är väldans smidigt med detta är ju också att jag nu har alla växter på ett å samma ställe att göra en snabb vattning. Perfekt för mig som inte är så bra på detta.

Kommer ni ihåg mitt dilemma med monsteran? Den är still going strong men gulnar lite i bladen. Kanske att den inte var pigg på att bli uppbunden? Vi får se.

Några av mina favoritväxter ha växt sig så stora och krukorna blir där efter. Blir svårare och svårare att placera då funkishus inte har de djupaste fönsterbrädena.

Ja, och Gattolampan fick också flytta upp för den konkurrerade för mycket med de hängande pappstjärnorna och den sjuarmade ljusstaken. En kraftig ommöblering alltså för en kort stund. Men den viktigaste stunden ju!!!

Nu kanske du undrar hur det ser ut i vardagsrummet när alla växter är borta och julen tydligen tagit plats – lugn det kommer. Men frågan är nu: är jag ensam om detta beteende…?

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Cia 30 november, 2018 at 19:35

  Inte ensam jag gör likadant men fyller källaren istället för sovrummet ?

 • Svara Tin 30 november, 2018 at 23:19

  Flyttar in citrusväxter från uterummet och palmer från poolområdet. De får flytta upp på ovanvåningen och i år har vi köpt extra växtbelysning till dem?

 • Svara yasmine 1 december, 2018 at 11:42

  Har exakt samma känsla men har ännu hejdar mig…lite… (:

 • Svara Jenny 2 december, 2018 at 22:46

  Flyttar också runt på krukväxterna vid jul. De åker in på kontoret och så kommer det hyacinter, amaryllis, gran, en och nypongrenar i rummen i stället.

 • Svara sara 3 december, 2018 at 15:21

  jag hejdar mig också… flyttar bara runt lite 🙂

 • Lämna en kommentar

  Close