Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 november, 2018

Julflyttar alla gröna växter – är jag inte klok?

Det är 5.e julen i vårt hus och för 5.e året gör jag en flytt av alla växter. Något i mig panikar när jag blandar julpynt och framförallt gröna julväxter med mina vanliga krukväxter. Hmm… japp, skicka hit en hjärnskrynklare för det kan väl inte vara normalt???

“Oj, så mysigt det blev här då!” sa maken när han klev in i sovrummet. Tack älskling för att du köper alla mina nycker, ha ha! Är beredd att hålla med honom – blir ju onekligen mysigt med en hel djungel i samma rum. Ser ju verkligen ut som om Crazy Plant Lady har tagit sig in!

Det som är väldans smidigt med detta är ju också att jag nu har alla växter på ett å samma ställe att göra en snabb vattning. Perfekt för mig som inte är så bra på detta.

Kommer ni ihåg mitt dilemma med monsteran? Den är still going strong men gulnar lite i bladen. Kanske att den inte var pigg på att bli uppbunden? Vi får se.

Några av mina favoritväxter ha växt sig så stora och krukorna blir där efter. Blir svårare och svårare att placera då funkishus inte har de djupaste fönsterbrädena.

Ja, och Gattolampan fick också flytta upp för den konkurrerade för mycket med de hängande pappstjärnorna och den sjuarmade ljusstaken. En kraftig ommöblering alltså för en kort stund. Men den viktigaste stunden ju!!!

Nu kanske du undrar hur det ser ut i vardagsrummet när alla växter är borta och julen tydligen tagit plats – lugn det kommer. Men frågan är nu: är jag ensam om detta beteende…?

Comments (5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.