Följ mig:
Pyssel för barn Pyssel till hemmet

Kul för barn – måla din egna servis med porslinspennor

29 april, 2019

”Mamma har du tagit bild på min tallrik?” undrade sonen. Nä men det hade jag helt glömt. Så dumt med tanke på hur underbar jag tycker den är och att den absolut borde få komma med här och kanske inspirera.

Det var i somras när min mamma skulle hämta barnen från skola respektive förskola och det skulle med hem till henne och min pappa som detta vackra porslin skapades.

Ni kanske tycker att jag är kreativ men då har ni inte mött min mamma, ha ha. I deras kök finns det allt något att pyssla med, en kaka som bakas eller en tröja som stickas.

Denna gång hade hon planerat för barnen att göra varsin tallrik.

Tre vita porslinstallrikar och massa porslinspennor fanns redo för kidsen att skapa med.

Lillkillen ville göra massa kompisar som höll i varann runt hela tallriken. Jag är så otroligt förtjust i denna. Både idéen om motiv men även hur han gjort den. Han var då 4 och att göra så många fina gubbar tycker jag är underbart.

Och han är lite busig vår lillpöjk – en av figurerna är pojkar och tydligen byxlösa. ”Ser du vem som har pillesnopp?” Ha ha ha!

Så har du pyssliga barn, eller barnbarn för den delen, och vill ha kul projekt att göra ihop så är att göra en egen porslinsserie kanske något att inspireras av?

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Susan 30 april, 2019 at 17:13

  Men åååååh så underbar! Och så roligg med snopphistorien. ? Den får ni vårda ömt.

  • Svara Helena Lyth 1 maj, 2019 at 20:02

   Ha ha ha, ja han är klurig värre den där lille.

   Kram

  Lämna en kommentar

  Close