Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 januari, 2023

Nu doftar det jobb & framgång. Typ

Det är inte helt enkelt att ta på sig olika hattar när man är kvar i samma hus. Jag jobbar ju hemifrån till 100% och det är så viktigt för mig att varje morgon liksom stänga hemmet och öppna jobbet fast det är i samma kåk. Och jag har nu testat ett sätt att liksom slå på jobb-mood och det är via dofter.

Jag startar jobbdagen med rökelse i min arbetshörna och det slår liksom igång jobbnerven så att säga. Det har blivit en sådan grymt bra rutin och jag kan faktiskt säga att det har gjort skillnad. Jag går inte å plockar i barnens rum och sorterar tvätt när det är jobbdaxdoft runt mig.

Doft är det sinne som kan få dig att minnas massa saker och liksom färdas inrid och rum på nolltid. Som doften av syren får mig alltid till klassrummet i 1:an och skolavslutning. Clementin är jul och dill är augusti med kräftor. Lime är flytta-hemifrån-doft när jag försökte vara vuxen och göra drinkar… osv.

Så nu startar jag jobbdagarna med asdyr rökelse från Frankrike och jag känner mig business.

Det finns snygga och dyra hållare till rökelse men jag tog sand och hällde i min second hand-fyndade bombonier och den blev ju hur fin som helst.

Även när den inte används. Hoppas nu att min business går lika bra som det doftar, ha ha.

Comments (1)

  • Ha ha, blev ju tvungen att kolla upp rökelsen för 50€/asken så nu kommer jag väl att få pop-ups med reklam om rökelse i 10 dagar .
    När man läser om hur den tillverkas så förstår man priset…… Bra att hitta rutiner som fungerar.
    Alltid lika trevligt att läsa dina inlägg.
    Grattis till den fina bonbonnièren i Konglige Dansk
    Bästa/Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.