Vanlig knäck blev genast mycket roligare. Knäcken blev nämligen till söta (!) renar! Alla blev faktiskt Rudolf med röda mulen.
Om du kommer ihåg (vilket jag verkligen inte förväntar mig att du gör) så gjorde jag knäck HÄR och då blev de nästan renar men nu hela 7 år senare blev det av på riktigt. Ja jisses vad tiden flyger va?!
Knäck-renar
Ingredienser:
2 dl socker
2 dl grädde
2 dl sirap
Pretzelskringlor
Röda chokladlinser
Mörk bakchoklad
Gör så här: Häll alla ingredienser i en tjockbottnadkastrull. Rör ihop och koka upp. Låt sjuda tills knäcken nått till 125°-127° eller det klarar ett kulprov i kallt vatten. Rör om då och då.
Placera ut 40-50 formar på en plåt. Bryt pretzelskringlor på mitten, till halvor, som 9.or. Häll försiktigt upp knäcken i formarna. Tänk på att det är jättevarmt. Placera en röd chokladlins strax under mitten och de två pretzels bitarna ovanför. Tryck ner dem lite så ändarna göms i knäcken. Låt stelna.
Smält bakchokladen och doppa något tunt spetsigt, tex en grillpinne, i chokladen och ”rita” ögon mellan chokladlinsen och pretzelsbitarna.