Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 mars, 2024

Vad AI tycker vi ska göra i påsk

Jag frågade AI ”vad gör man i påsk?” och fick överraskande bra svar. Men jag undrar om inte den gode AI blandar ihop påsken och julen i punkterna 6, 7 och 8. Eller har jag missat en hel kategori påskfilmer? Och jag tror också att AI inte bor i Sverige för var är påskkärringarna? Jag skulle aldrig kalla ett påskris för träd och ”Picnic vid stranden” – ja tjena!

Hursomhelst här kommer listan och anteckna ner för man vet aldrig när man behöver AI-påskinspo

Vad AI tycker vi ska göra i påsk

1. Påskpyssel: Påsken är en fantastisk tid för att pyssla. Du kan till exempel göra egna påskkort, måla påskägg, göra påskdekorationer eller pynta ett påskträd. 

2. Påskäggsjakt: Göm små godisfyllda ägg runt i huset eller trädgården och låt barnen leta efter dem.

3. Bakning: Påsken är en utmärkt tid att baka. Du kan till exempel baka påskbröd, påsktårta eller påskkakor.

4. Utflykt: Om vädret tillåter, passa på att ta en utflykt i naturen. Det kan vara en promenad i skogen, en cykeltur i parken eller en picnic vid stranden.

5. Påsklunch eller middag: Bjud in familj eller vänner på en påsklunch eller middag. Du kan till exempel servera traditionella rätter som ägg, sill, lax, lamm och potatis.

6. Filmmys: Titta på påskfilmer eller påskrelaterade filmer. Det kan vara allt från animerade barnfilmer till bibliska filmer.

7. Läs påskböcker: Det finns många barnböcker som handlar om påsken. Det kan vara en trevlig aktivitet att läsa dessa tillsammans med barnen.

8. Besök påskmarknad: Om det finns en påskmarknad i närheten kan det vara kul att besöka den. Du kan kanske hitta unika påskdekorationer, god mat och roliga aktiviteter.

9. Påskspel: Det finns många roliga spel som kan spelas under påsken. Till exempel äggkastning, äggrullning eller påskbingo.

10. Trädgårdsarbete: Om du har en trädgård kan påsken vara en bra tid att börja med trädgårdsarbetet. Plantera nya blommor, rensa i rabatterna eller bara njut av det fina vädret.

Jag har ett gammalt inlägg där jag berättar hur min drömpåsk ser ut, se HÄR. Den kanske också kan ge (mer verkliga) tips.

 

Comments (6)

 • Bra summering som stämmer bra med vad jag också har lust att göra. Men läte listan igen och tänkte att det är en man som får svaren. Hur sannolikt är det att dessa saker händer då?

  • Vilken bra reflektion Helena. Med den tanken blev det verkligen en ny dimension.

   Ha en fin helg
   Kram
   Helena

 • Det känns lite krystat med ”baka påskbröd, påsktårta eller påskkakor”. Vilka sorter tänkte AI då på? Hade varit intressant att få se svaren på några följdfrågor där.
  I t.ex. Tyskland är det vanligare än i Sverige att pynta trädgården till påsk. Och då får man liksom påskträd eller -buskar istället för små påskris. 🙂
  I Norge har man ju sin påskläsning – påskekrim. Men det är väl inte specifikt barnböcker…?
  Nja, än så länge behöver man vara ordentligt källkritisk när man använder AI, men det fyller helt klart sin funktion i vissa fall!

  • Hej Tina. Ja men verkligen. Så väldigt ytligt och oklart vad man verkligen ska göra. Men så är väl AI, det ger inte alla svar. Man får kritiskt läsa och välja sina egna delar.

   Ha en fin helg
   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.