Austre, Holmhällar & piggvar

Vaknar och försöker komma på var jag är och vilken dag det är. Ser att solen lyser så att det är morgon har jag redan förstått men det övriga tar tid.

Nu är vi på vår turné för att fira semester med olika delar av släkten. Den första natten blev på Sudret, södra Gotland och efter att ha varit på resande fot med kappsäck i Grekland och bytt boende hela 6 gånger så är solen här på morgonen lätt att ta miste för en grekisk sol.

Efter långsam frukost i solen så bestämdes det för att ta en dag på stranden i Austre.

Men först en omväg för den söta självbetjäning i Vamblingbo och köpa nybakade bullar.

Det fanns fyra påsar kvar och bara för att man är svensk så lämnar vi en. Man tar liksom inte allt… Bullarna går åt som smör i solsken. Eller som bullar på Gotland då det är helt otroligt vad många bullställen det finns över hela ön. Och crépe. Och pizzor. Inte en ö för glutentineleranta med andra ord.

Det är bara avsaknaden av en svag turkos ton som gör att det inte är Grekland igen. Och kanske några grader på Celsiustermometern då.

Förra sommaren hyrde vi ett hus här och minnet av Holmhällar levde starkt hos barnen. De nästan krävde en lunch där. Inget jag ens försöker motsätta mig om man så säger.

2019 var vi här första gången och då bodde vi i en av stugorna. Som jag sa då: det är som att resa i tiden här.

På vägen in så stode det stora skyltar: Schnitzeln är av ny sort. Allt är som vanligt men schnitzeln är annorlunda. Och det var synd för den var inte lika god sa maken och sönerna. Hade jag fått frågan efter om den var annorlunda hade jag svarat nej. Mitt smakminne kanske är sämre än deras.

Sedan åkte barnen och badade med resten av ligan medan jag och maken fikade hos släkting.

Vi fick med oss en pepparot som maken med stor möda grävde upp. Och det var ju passande då det…

… skulle bli piggvar till middag. Östersjöfiskad piggvar med grannskaps-pepparrot och närodlat potatis.

Jag sköljde bort jord, skalade och rev denna goding. Och hallå vad det stack i näsan. Bara att vara nära denna hög fick hela min näsgång rensad.

Om du får möjlighet att laga piggvar – ta den. Så otroligt gott det blev. Så somrigt.

Önskan om att äta fler måltider med fisk vi uttalade på Schinoussa verkar redan vara uppfylld. Ska bara få in det i vardagen hemma också.

Vi tackar Sudret för denna gång, innan läggdags packades väskorna (som egentligen aldrig packades upp) för morgondagen bjuder på fortsatt färd, norröver på ön.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x