Landat i Skåne med keramikmuseum & räkpasta

Lång färd mot Skåne med färja från Visby till Oskarshamn och sedan får kust till kust för att landa i västra Skåne. Vi verkade ha lämnat vädret på Gotland men om jag ska vara ärlig så var det skönt. Kroppen har helt klart fått sin dos av d-vitamin så den klarar sig.

”Vad gör vi idag?” En tur till Höganäs för lite av varje blev planen.

Först badminton. Det är givet här.

Intressant hur jag missat detta museum, KKAM (Konst Keramik, Ateljé, Museum) i Höganäs. Har helt gått under min radar fast det var ju som mitt kan jag tycka.

Flera olika konstutställningar, dels nya med försäljning som galleri men även fasta delar. Den om Höganäs historia var omfattande. Verkligen värt ett besök.

Jag är så svag för den här typen av hus/rum. Som 60-tals funkis. Om jag skulle bygga mig ett hus skulle det vara så här. Stora fönster och i enplan. Som ett litet Louisiana om jag skulle förklara det.

Kermik du kanske känner igen?

”De har ateljé där man kan få prova dreja!” sa barnen. Ja men då så – då måste vi kolla upp det. På onsdagar och lördagar är det drop-in.

När vi är här i Skåne med makens familj brukar vi var upp till 14 pers och det ger att vi tagit fram ett system som funkar bra. Vi har olika matlag som är ansvariga för matinköp och matlagning. Ett annat lag tar disken och det tredje behöver inte göra något.

Speciellt bra när ytan är begränsad. Fast jag vill inte ha det på annat sätt. detta är sommarlov!

Maken snitsar fram en mojito mitt i matlagningen.

Fantastisk räkpasta med saffran dukades fram.

Önskar jag kunde lägga på ett doftfilter här för jisses vad gott.

Vi brukar berätta vad vi önskar inför våra resor och vad vi har för ”måsten”. Om alla har 2-3 stycken var så försöker vi se till att alla får dessa uppfyllda för då har man fått en lyckad resa kan jag tycka.

Mina är:
• Middag vid långbord utomhus i Skånekvällen
• Se gässens v-streck på kvällen
• En långsam dag på stranden

Jag lyckades få in två av tre på första kvällen. Inte dåligt.

Myggen tvingade oss att ta efterrätten inne och sedan somnade jag som en stock framför Harry Potter. Precis som det ska alltså. Bra första dag i Skåne.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x