Goda små pumpor av ost – detta måste du testa

Minipumpor av små runda ostar är inte bara ett perfekt litet tilltugg till Halloween utan även ett alldeles underbart halloweenpyssel. Det här passar på både halloweenkalas för juniorer och halloweenkalas för myndiga. För alla gillar de små runda röda ostarna samt salta kex. Det kan inte bli fel för det är dessutom barnsligt enkelt att fixa. Så vad väntar du på? Bara gör’t!

Om man tänker halloween finns det två vägar att gå: den läskiga med spöken, fladdermöss, blod och skräck. Den andra är mer vacker och stämningsfull så som dramatisk skog, mörka himlar och… pumpor. Jag gillar absolut båda då de har olika tillfällen och stämning. Men ju äldre mina barn blivit desto mindre pynt har det blivit här hemma. De är mer inne på att äta gott på själva halloween, dvs 31.a oktober. Och nu har jag testkört dessa pumpor på dem och som sagt; de älskar både Babybel och Ritz salta runda kex så det gick ju bra! Att grillkryddan var lite stark passar ju bara bra in i halloween – som ett bus, ha ha.

Goda små pumpor av ost – perfekt till halloween

Ingredienser:
Babybel, små runda ostar
Runda salta kex, tex Ritz
Grillkrydda
Tomatblast

Gör så här: Sätt en tandpetare rakt över den skalade osten och tryck ner. Inte för långt utan bara så det lämnar ett streck efter sig. Gör nu lika dant åt andra hållet och fortsätt ”hela klockan runt” så det blir 8 tårtbitar. Tack även in tandpetaren på sidorna så strecken går ner till botten. En liten blek pumpa har skapats.

Strö grillkrydda, eller annan krydda över hela ostpumpan.

Snoppa av blasten från tomater och behåll stjälken. Ta antingen bort alla blad eller behåll två som går i rak linje från varann. Tryck ner som en stjälk i ostpumpan.

Placera hela ostpumpan på ett kex och servera.

För mig är detta en pumpa. Mina barn såg tomater… Kanske att bladen runt stjälken gör det til en tomat? Att det blir än mer pumpa om det bara är stjälk?

sch, jag tycker det blev sött med de två små bladen. Lite mer levande men det är ju en smaksak. Testa och säg vad du tycker blir bäst.

Jag hoppas du vill testa. Om inte annat kan du låta några juniorer i din närhet göra för det här var verkligen enkelt och kul. Ett mycket bra halloweenpyssel – för de äts ju upp så inget att städa den 1/11…

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x