Följ mig:
Jul Stockholm

Gamla stans julmarknad – som ett julkort IRL

30 november, 2012

I går föll den första snön (som låg kvar) och det var härlig stämning i stan. För att maximera julkänslan tog jag mig till Stortorget i Gamla stan för att spana in deras julmarknad.

Det blev nästan för mycket, på ett positivt sätt. Som att bli välkomnad in i en fysisk  julkalender med alla sinnen påslagna. Ja, jag vet faktiskt inte hur jag ska beskriva detta, det var perfekta förutsättningar; både snön och mörkret hade fallit och det var en vardagseftermiddag så det var lugnt och fritt från trängsel. Jag får nog låta bilderna visa hur härligt det var. Det som inte går att återge var den fina julmusiken som strömmade ur högtalarna och dofterna från brasor, brända mandlar och glögg. Ja, fattar ni??

Om ni gör ett besök till denna marknad vill jag verkligen rekommendera Bullkyrkans julkrubba, 1 trappa upp. Kyrkan ligger i Stadsmissionshuset i ”hörnet av torget” och har öppet vardagar 10.30-15.30 och helger 11.00-.16.00.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Martina 11 september, 2020 at 08:34

  Alltså WOW jag dööör så galet vackert, mysigt och drömmigt!

  • Svara Helena Lyth 11 september, 2020 at 09:58

   En sådan fantastisk marknad som ger sådan stämning. Undrar hur det blir i år med pandemi… Hoppas det går att lösa.

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close