Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 november, 2012

Gamla stans julmarknad – som ett julkort IRL

I går föll den första snön (som låg kvar) och det var härlig stämning i stan. För att maximera julkänslan tog jag mig till Stortorget i Gamla stan för att spana in deras julmarknad.

Det blev nästan för mycket, på ett positivt sätt. Som att bli välkomnad in i en fysisk  julkalender med alla sinnen påslagna. Ja, jag vet faktiskt inte hur jag ska beskriva detta, det var perfekta förutsättningar; både snön och mörkret hade fallit och det var en vardagseftermiddag så det var lugnt och fritt från trängsel. Jag får nog låta bilderna visa hur härligt det var. Det som inte går att återge var den fina julmusiken som strömmade ur högtalarna och dofterna från brasor, brända mandlar och glögg. Ja, fattar ni??

Om ni gör ett besök till denna marknad vill jag verkligen rekommendera Bullkyrkans julkrubba, 1 trappa upp. Kyrkan ligger i Stadsmissionshuset i ”hörnet av torget” och har öppet vardagar 10.30-15.30 och helger 11.00-.16.00.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.