Följ mig:
Höst Höstpyssel

Höstpyssel | Vacker lövkrona av lönnlöv

14 oktober, 2013

När jag var liten brukade min dagmamma alltid göra lövkrona av lönnlöv på höstarna och jag lärde mig snabbt. Med några snabba drag så blir man kung och drottning av hösten i dessa kronor. Under promenaden igår samlade vi på oss löv som jag gjorde kronor av hemma. Gissa om barnen kände sig stolta och kungliga!?

Gör lövkrona av lönnlöv

Gör så här: Samla stora lönnlöv och gärna i olika färger. Vik ett löv på mitten och gör likadant med ett till fast lägg det lövet runt om det första. Stjälken på lövet trär du sedan in i det första lövet, som om du syr i hop dem. Sätt stjälken en bit upp från viket så det får bra fäste. Sedan fortsätter du så tills du får den längd du behöver för att göra din krans. Varva gärna färger på löven så kronan blir levande och färggrann. Du avslutar med att fästa med en extra lös stjälk, som en nål. Är stjälkarna långa, inne i kronan, och sticker upp kan du klippa av dem.

Gårdagen bjöd på den vackraste höstdagen hittills. Precis som man vill ha dem; klarblåhimmel, hög frisk luft, vindstilla och så visar sig naturen i alla färger de kan skapa. Sen att det var en ledig söndag gjorde ju det hela ännu bättre. Hoppas ni också fick uppleva detta.

Efter frukosten tog vi en tur på en närliggande skogspromenad som går längs Mälaren och bara njöt av dagen. Liten picknick fick med oss, ingen höjdare men det spelade ingen roll för ”restaurangen” var den vackraste man kunde tänka sig. Att tumla runt bland alla löv var helt underbart. Tänk att det är lika roligt att begrava sig i sand på sommaren, snö på vintern och så löv på hösten.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Helena N 14 oktober, 2013 at 10:44

  Vilken fin! Jag har aldrig sett en lövkrona tidigare.
  Ja, det har verkligen varit en fantastisk hösthelg, och jag personligen tycker att denna höst är den vackraste på länge.
  Kram kram
  http://helenanygrund.blogg.se

 • Svara JapanWorld.se 15 oktober, 2013 at 21:52

  Roligt pyssel, blev ju jättebra! Tack så mycket för tipset!

 • Svara Hanna 30 september, 2020 at 21:33

  Hur menar du att man avslutar kronan? Jag kanske är trött men jag förstår inte.. En så himla rolig idé! Min dotter fyller 1år om 1 vecka så då vill jag ta vackra höstbilder och då hade ju en lövkrona varit så vackert på henne!! Tack för tips!

 • Svara Majas Alfabet 1 oktober, 2020 at 15:52

  Fina lönnkronor! ???
  Lönnkronor tycker vi också om att göra,
  enkelt, kul och vackert! Bästa höstpysslet!
  Hej och glad höst från @majasalfabet ???

 • Lämna en kommentar

  Close