Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 september, 2014

Håll i hatten. I dag börjar jag julpyssla

Ni som läst mig genom åren vet att jag älskar julen och började här på amelia.se med en renodlad julblogg. Då förstår ni att jag är lite galen och att börja med julpysslet redan nu är helt i sin ordning, enligt mig.

Men för att förklara mig, för er som inte delar min fascination, så är det nu säsong och dags att plocka rönnbär. Dessa trär jag, en och en,  på tråd och får supervackra röda girlander att ha i granen.

Här där jag bor är det enorma klasar av rönnbär. Aldrig sett så maffiga. Och om man ska tro den gamla sägnen så ska det ju då bli en riktig vargavinter. Mycket rönnbär = mycket snö. Vi får se

Comments (13)

 • Jag är uppväxt med talesättet att rönnen bara bär sin börda en gång per år, LITE snö är alltså att vänta, för jag håller med dig, mängden rönnbär är enorm denna höst.

  • Hej Victoria! Härligt att veta att jag inte är ensam 🙂
   Men så konstigt att det är två olika sätt att se på det där med rönnbären. Det jag har hört är att om det är mycket rönnbär är det för att vintern blir sträng och rönnen ska då ge mat till fåglar och djur. Hmmm… Får kolla upp.
   KRAM!

  • Hej Jennie! Superintressant att det är olika sätt att se på det. Jag har hört att det är mycket rönnbär för att ge mat åt fåglar och djur under den då kalla vintern.
   oavsett så är de vackra 🙂
   Kram

  • Hej Pernilla. Förlåt att jag var otydlig. Jag hänger upp girlanderna att torka så de blir torkade rönnbär på tråd. Jag kommer visa upp det färdiga resultatet sen.
   Kram

 • Underbart med julpyssel, jag har slagit på stort och börjat med julklappar 🙂
  Tvärt emot dig så uppe i norr (västerbotten) så sägs det Mycket rönnbar=lite snö, eftersom rönnen aldrig bär två bördor…
  Fast det kan ju bli kallt, vargavinter=inte så mycket snö, eftersom det snöar sällan vid klar väderlek 🙂
  Ser fram emot dina julinlägg <3

  • Hej Kamilla! Oj, julklappar, det var imponerande. Nu blev jag inspirerad. 🙂
   Roligt, och knasigt, att det är två olika sätt att se på rönnbärsmängden.
   Då ses vi i julpysselminglet här i bloggvärlden.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.