Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 februari, 2014

Succulenter är grejen för mig som är utan gröna fingrar

Har så många, många gånger försökt fylla mitt hem med vackra krukväxter. Sett framför mig hur fönsterbrädet sprutar av klorofyll och blomsterprakten skulle bli total. Och det har gått som det alltid gjort – någon vecka senare blir det begravning av den stackars växten.

Insett att snittblommor är min melodi men det blir ju ett evigt rännande till blomsterbutiken. Då står nu mitt hopp till succulenten. Succulent är en växttyp som kan lagra vatten och har tjocka, bulliga blad eller stjälkar. Kaktusar är en typ av succulent.

Kanske inte de mest inbjudande blommorna men jag gillar dramatiken i växterna. Har även hittat en sk “garderobsblomma”. Kallas så för att den är så tålig att den kan leva i just en garderob. Nu så ska vi hitta plats för våra nya familjemedlemmar. Återkommer med resultatet.

När jag var liten hade en granne satt sådana här succulenter som ovan i ett stenhäll utanför deras tomt, mot trottoaren. Var mycket fascinerad av de tjocka bladen . Såg på något sätt artificiell ut. Som en växt från dinosauriernas tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.