Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 februari, 2013

Hängande sänglampa

Innan vi flyttade till vår lägenhet fick vi en lampa av svärmor, Mhy av Muuto (också känd som Lilla My). Den kändes helt rätt i vårt hem men vi visste inte bara var. Den fick ligga i sin låda ganska länge efter flytten, på gränsen till att glömmas bort.

När kvällarna blev mörkare och mörkare började vi fundera på vilka sänglampor vi skulle ha. Tänk om vi kan använda Lilla My, tänkte jag. Varför inte ha en hängande sänglampa?

Köpte en till lampa (för det var väl schysst om vi båda fick ljus 😉 ), textilklädda sladdar, strömbrytare och kontakter. Sen var det bara att måtta upp och fästa med sladdklämmor. Till lampan medföljer en takkrok, i vinkel för sladden, som vi fäste i taket. Eller tak och tak, vi har skåp längs med väggen närmast taket som takkroken fästes i.

Det blev bättre än vad jag vågat hoppas på. Jättefint ljus och en snygg detalj i sovrummet. För att inte få direktljus i ögonen har vi glödlampor som till hälften, nedre delen, är silvermålade.

Får se vad det blir i nästa hem. Om det känns rätt med denna lampa så skulle jag verkligen vilja bila in sladden i väggen och bara ha en strömbrytare synlig. I funkisstil!

 

Comments (2)

    • ‘@ Madde: Åh, den väckarklockan köpte jag i Köpenhamn för en herrans massa år sedan. Och tyvärr så är själva klockan utan varumärke så jag är hemskt ledsen att säga att jag inte kan svara. Kan meddela att klockan är snygg men ljudet den ger i från sig som väckarklocka är vidrigt. vi använder den aldrig som väckning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.