Följ mig:
Påsk Påskpyssel

Gör en färgglad påskmobil med kritor & fjädrar

15 april, 2014

Varför bara ha fjädrar som påskpynt? Tänkte att jag skulle göra ett roligt påskpynt  - en typ av mobil med påskfjädrar och påskfärger i form av kritor. Mitt påskpynt i övrigt går ju i nedtonade färger men här ville jag göra något färgglatt och kul. Lite mer lekfullt.

Hängde två snören i fönstret (spik i förnsterkarmens överkant och sen en ögla på snöret att hänga på spiken) och knöt fast kritor och fäste påskfjädrarna med de smala ståltrådar som sitter runt påskfjädrarna. Väldigt enkelt, lite roligare. Det piggar ju onekligen upp den lite gråa vårdagen utanför fönstret...

En mycket frustrerad son i morse ville ju såklart rita med just de kritor jag valt att hänga upp.
– Men kan du inte ta några andra? Det finns ju fler gula och gröna.
– Nej, jag vill ha dom där och jag ill rita på fönstret! 
Ja, den lilla påskmobilen satte i alla fall gång kreativiteten hos de små, så då får jag vara nöjd 😉

Gratis!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara anki 15 april, 2014 at 13:41

    hi, hi, underbar påskdekoration, påminner om vårt påskpyssel, gjort egna flygande häxor av gammalt paketsnöre och annat papper vi sparat, miljövänligt så det förslår! och lite crazy, som din mobil 🙂

  • Lämna en kommentar

    Close