Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 december, 2018

4 smarta, snygga tips för amaryllis & hyacint

Julblommor så som amaryllis och hyacint är det vackraste julpyntet. Eller hur??!! De är ju fina bara som de är men jag hittade faktiskt bilder i mitt arkiv från 2015 (!!!) jag inte visat med några tips som gör dem ännu finare.

Snyggare snittamaryllis i glasvas

Jag har tidigare skrivit om hur du får ett långt och vackert liv med din amaryllis (läs det HÄR) och med det här tipset får du det hela ännu snyggare – i en glasvas.

Ändarna på amaryllisen är inte det snyggaste som finns så då gömmer man dem lätt i en vas som inte är av glas. Men om nu favoritvasen är av glas?? – jo då täcker du sonika ytan.

Jag har här virat in vasen med breda sidenband. Fäste första med tejpbit och sedan avslutade på samma sätt med skarven på baksidan.

 

Toppa amaryllisen med barrgrenar

Jag kan tycka att den där jordytan runt amaryllislöken i krukan ser så deppig ut. Med några grenar av valfritt barrträd gör det lite roligare och piffigare.

 

Täck in hyacint med grön mossa

Att lägga grön mossa runt jullökar är en klassiker men det är fint att använda en glascylinder så att även väggarna blir av mossa.

 

Bädda in hyacinter med kottar

Bilder jag tog förra året för ett samarbete innehåller också ett julblomstips. Istället för mossa kan hyacinterna stadgas upp och kläs in med kottar. Både tall- och grankottar.

 

Har du fler tips? Dela gärna med dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.