Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 juni, 2014

Dagens bild – om att vilja gilla utveckling

Vår lille parvel är 7 månader. En galet glad bebis som verkar tycka livet och världen är toppen. Enklare bebbe får man leta efter. Eller är det så med barn nr tre, att det lilla livet är mer tillfreds för all uppmärksamhet det får av syskon och föräldrar?

Hursomhelst händer det galet mycket nu. Det babblas, det greppas, det äts (massor och allt) det testas att krypa, det skrattas, det testas ljud, det fås tänder och det utvecklas. Bara bra saker. Saker som ska ske och jag är oerhört tacksam för att den lille mår bra och är on track med allt. Jublar över allt som händer och ler med hela kroppen när jag tex ser försök till pincettgrepp. Liten blir lite större.

Samtidigt finns det ett litet sting i mig. Varje utvecklingssteg är ett hej då till det lilla livet innan. Klädstorlekar får bytas ut och skickas vidare, aldrig användas igen. Att ligga på mage på mitt bröst går knappt längre – han är för stor och för ivrig att se allt runt om kring. Liggdelen är borta sedan några veckor och utbytt mot sittdel. Där sitter helt plötsligt ett barn med solhatt i stället för ett sovande litet knyte. Och den fina lilla sängen som använts i familjen i generationer måste bytas ut. Bytas upp. Mot större spjälsäng. Liten blir lite större. Och jag hänger inte med. Mitt hjärta hänger inte med.

Comments (2)

  • Ja visst vill man bara säga stopp väx inte mer.. Stanna!! Kommer ihåg min trea, som var en bebis som bara hängde med så glad och nöjd. Rätt som det var är han tolv snart tretton och spelar hockey och är ute och hänger med kompisar. Var tog han vägen den lille? Njut av tiden som är snart är det över. Kram

    • Helena - amelia.se

      O ja, njuta, njuta, njuta. Av små runda fötter, joller och tandlösa leenden. Sååå mysigt och jag inser att jag har världens skatt i min famn.
      KRAM!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.