Följ mig:
Blommor & Växter Utan kategori

På önskelistan: Världens äldsta träd – Ginkgo

23 juni, 2014

Det sägs att trädet Ginkgo ska vara det träd som är äldst, har funnits längst på vår planet. Inte för att det spelar någon som helst roll egentligen men lite kul trivia är alltid bra.

Hur som helst så är det ett rasande snyggt träd. Bladen är så vackra i sin, nästan, droppform. Väldigt designmässigt tycker jag.

Jag har alltid gillat detta lilla träd men tyvärr så är ju mina fingrar allt annat än gröna så jag har aldrig fått det att leva och må bra i min vård.

Vi är fortfarande på Gotland hos svärfar och svärmor-liksom och i ett av fönstren stoltserar ett praktexempel av Ginkgon. Jag får habegär. Och det kanske är bra – trädet ska ha välgörande effekter och även poppis inom österländska religioner. Ska nog våga mig på ett försök med denna gröning igen, i alla fall.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Jenny 28 juni, 2014 at 20:33

  Väldigt vacker växt men var kan man få tag på en sådan?

  • Svara Helena - amelia.se 29 juni, 2014 at 08:02

   Hej Jenny! Det ska jag undersöka. Önskar skaffa oss ett sådant träd., förmodligen efter semestern. Återkommer till dig här.
   Ha en fin sommar!

   Kram Helena

 • Svara Åsa 29 juni, 2014 at 08:47

  Har köpt mig ett ginko i den underbara blomsterbutiken Ginko på Hornsgatan (hon har förövrigt de mest härliga, annorlunda växter) även Zeta´s har dem 🙂 Vet du i vårt förra hus här på Ekerö hade vi ett stort ginkoträd i trädgården, så de funkar även utomhus i säkra zoner & med lite extra kärlek. //Åsa

  • Svara Helena - amelia.se 29 juni, 2014 at 22:05

   Underbara Åsa! Stort tack för tipsen. Då vet jag vart jag ska.
   Häftigt med trädet på Ekerö. Det är ju bara över vattnet från mig så kanske det kan må bra i min trädgård. Kanske ska våga testa det.
   KRAM!!

 • Svara Jenny 29 juni, 2014 at 16:50

  Super med tipsen på inköpsställen Åsa! Trevlig blogg du har Helena massor med fina och mysiga tips o idéer!

  • Svara Helena - amelia.se 29 juni, 2014 at 22:04

   Tack snälla Jenny!! 🙂

  Lämna en kommentar

  Close