Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 juni, 2014

På önskelistan: Världens äldsta träd – Ginkgo

Det sägs att trädet Ginkgo ska vara det träd som är äldst, har funnits längst på vår planet. Inte för att det spelar någon som helst roll egentligen men lite kul trivia är alltid bra.

Hur som helst så är det ett rasande snyggt träd. Bladen är så vackra i sin, nästan, droppform. Väldigt designmässigt tycker jag.

Jag har alltid gillat detta lilla träd men tyvärr så är ju mina fingrar allt annat än gröna så jag har aldrig fått det att leva och må bra i min vård.

Vi är fortfarande på Gotland hos svärfar och svärmor-liksom och i ett av fönstren stoltserar ett praktexempel av Ginkgon. Jag får habegär. Och det kanske är bra – trädet ska ha välgörande effekter och även poppis inom österländska religioner. Ska nog våga mig på ett försök med denna gröning igen, i alla fall.

Comments (6)

  • Helena - amelia.se

   Hej Jenny! Det ska jag undersöka. Önskar skaffa oss ett sådant träd., förmodligen efter semestern. Återkommer till dig här.
   Ha en fin sommar!

   Kram Helena

 • Har köpt mig ett ginko i den underbara blomsterbutiken Ginko på Hornsgatan (hon har förövrigt de mest härliga, annorlunda växter) även Zeta´s har dem 🙂 Vet du i vårt förra hus här på Ekerö hade vi ett stort ginkoträd i trädgården, så de funkar även utomhus i säkra zoner & med lite extra kärlek. //Åsa

  • Helena - amelia.se

   Underbara Åsa! Stort tack för tipsen. Då vet jag vart jag ska.
   Häftigt med trädet på Ekerö. Det är ju bara över vattnet från mig så kanske det kan må bra i min trädgård. Kanske ska våga testa det.
   KRAM!!

 • Super med tipsen på inköpsställen Åsa! Trevlig blogg du har Helena massor med fina och mysiga tips o idéer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.