Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 november, 2014

Hetaste julgranstrenden om jag får spana

Jag å maken har en nästan årlig tradition att ta en helg i Köpenhamn i december innan jul. Köpenhamn och danskarna är så bra på att pynta och skapa julstämning så det blir en underbar julresa. Och lyxigt att få en liten stund på tu man hand.

Förra året i Köpenhamn så såg jag en, för mig, ny typ av julgran mer eller mindre överallt. Ett tunt, grågrönt barrträd som jag skulle klassa som lärkträd, men vågar inte sätta stora pengar på det, dök upp som dekoration i butiker, utanför butiker, på restauranger och på hotellet. Jag blev helt tagen. Ett sån måste jag ha!

Så klart har jag nu sett granen utanför de fina butikerna som dekoration inne i Stockholmcity. Och ICA och Illum säljer fekjkvarianter. Jag söker nu med ljus å lykta info om man kan hitta levande lärkträd till jul. Är inte helt pigg på plastgran men det som är grejen med lärkträd är ju att de tappar sina barr så jag undrar om det är möjligt över huvudtaget. Bannar mig så att jag inte tafsade lite på granarna i Köpenhamn för jag kan inte säga om de var äkta eller inte. Plastgranar nu för tiden är ju så trovärdiga. Hur som helst, om jag inte hittar levande så vill jag nog ha en fejkgran för jag gillar den så mycket.

Comments (6)

 • Detta är Cederträ. Du kanske kan be din lokala blomsterhandlare att ta hem ett åt dig om inte annat. Det gjorde jag förra julen. Och nu ska det trädet snart få flytta in igen. För det har klarat både vintern och sommaren ute i trädgården. Så de håller bra, enligt min erfarenhet.
  Lycka till 🙂
  Kram

  • Helena - Hemma Med Helena

   Hej Anna! Men du, då har du kanske några bra Berlintips? Det blir nämligen Berlin istället för Köpenhamn i år. Läst att det finns ett antal julmarknader men det är jättebra att få lite tips från nån som varit där så sent som förra året.

   Kram
   Helena

   • Åh herregud
    julmarknader finns i vartenda hörne i Berlin under juletid! Ni kommer inte bli besvikna. Väääldigt mycket i mat och drickväg kan man lugnt säga, och de säljer jättegod gluhwein som är perfekt att värma sig med i drickväg när det är lite kyligare ute.Vi bodde på Park inn vid alexanderplatz (hade utsikt mot TV tornet) perfekt läge mitt i smeten kan man säga. Ha en trevlig resa :))

  • Helena - Hemma Med Helena

   Åh Goa!! Tack snälla du! 🙂 Då vet jag exakt vad jag ska söka efter. Och extra bra att trädet lever vidare efter jul. Men då har du trädet i en kruka med jord?

   Återigen; TACK!
   Kram

 • Ja men varsågod kära du!
  Ja den har stått i en zinkhink hela tiden. Vilket beror på lathet 🙂 hade tänkt plantera den i trädgården. Men tack vare en fantastiskt varm vinter i år var det inga problem.
  Men jag tror att om du just planterar ut den när det är ok i marken, bör den klara sig utmärkt. Så kanske du kan plocka in den vid behov 😉
  Kram på dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.