Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 september, 2014

När ett Kinderägg faktiskt överraskar

I somras var barnen på kalas och i den obligatoriska fiskdammspåsen såg låg det, inte helt otippat, ett Kinderägg. Lite choklad och nåt plastjunk barnen tycker i kul i ungefär 23 sekunder.

Men döm om min förvåning då det var en leksak som lever än. En liten plastbyggsats till ett grafiskt ritset. Vet inte vad de kallas (nån som vet??) men det är en minivariant av det jag å mina brorsor hade som barn. Jisses vilken nostalgitripp. Minns hur jag å speciellt en av brorsorna satt i (vad jag upplevde) timmar med de där plastcirklarna och ramarna. Ritade cirklar som blev till vackra mönster och världar.

Nu är det jag och sonen som sitter och snurrar de små plastbitarna och jag vill ha mitt gamla set med massa ramar som man nålade fast och en massa olika cirklar så det blev oändligt många olika storlekar och mönstermöjligheter. Har sökt lite grann efter ett sånt set men måste leta djupare. Vill ha ett riktigt. Skulle bli superfint att göra tex omslagspapper med.

Comments (6)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.