Följ mig:
Min dag Pyssel för barn

När ett Kinderägg faktiskt överraskar

16 september, 2014

I somras var barnen på kalas och i den obligatoriska fiskdammspåsen såg låg det, inte helt otippat, ett Kinderägg. Lite choklad och nåt plastjunk barnen tycker i kul i ungefär 23 sekunder.

Men döm om min förvåning då det var en leksak som lever än. En liten plastbyggsats till ett grafiskt ritset. Vet inte vad de kallas (nån som vet??) men det är en minivariant av det jag å mina brorsor hade som barn. Jisses vilken nostalgitripp. Minns hur jag å speciellt en av brorsorna satt i (vad jag upplevde) timmar med de där plastcirklarna och ramarna. Ritade cirklar som blev till vackra mönster och världar.

Nu är det jag och sonen som sitter och snurrar de små plastbitarna och jag vill ha mitt gamla set med massa ramar som man nålade fast och en massa olika cirklar så det blev oändligt många olika storlekar och mönstermöjligheter. Har sökt lite grann efter ett sånt set men måste leta djupare. Vill ha ett riktigt. Skulle bli superfint att göra tex omslagspapper med.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Helena 16 september, 2014 at 10:45

  Åh, det heter spirograf! Min sambo hittade ett jättefint gammalt set på Ebay, men de är inte helt lätta att få tag på. Lycka till!

  • Svara Helena - amelia.se 17 september, 2014 at 16:29

   Aha! Spirograf! Det hade jag aldrig kommit ihåg. Tack snälla du!!
   Kram

 • Svara Nina 16 september, 2014 at 15:52

  Vad fint! Hittat du inte spirografen kan du kolla in Mandal. Brukar finnas på vartenda BR. Ungefär samma sak.
  Kram

  • Svara Helena - amelia.se 17 september, 2014 at 16:28

   Tack Nina! Ska genast kolla, Tack för tipset.
   🙂 Helena

 • Svara Carro 18 september, 2014 at 19:28

  De finns i stor sats på Panduro!

  • Svara Helena - amelia.se 20 september, 2014 at 11:24

   Hej Carro! Tack. Perfekt, det ska jag kolla in!
   🙂 Helena

  Lämna en kommentar

  Close