Följ mig:
Återvinningspyssel Jul Julpyssel Pyssel till hemmet

Gör en pocketkrans – krans av en pocketbok

25 november, 2014

I går dissekerade jag en pocketbok och fick mig en vacker krans. Himla bra bok alltså. Jag å maken satt å kollade på Bondrullen ”Mannen med den gyllene pistolen” samtidigt som jag pysslade. Insåg att jag hann färdigt innan filmen var slut så om du undrar hur lång tid det tar att göra en sån här: Det tar ”en Bondfilm”

Vet inte riktigt var den ska få husera. Så länge så får den hänga ovanför vitrinskåpet i köket. Bra med lite lektyr där tycker jag.

Gör en pocketkrans

Den här kransen behöver inte alls vara en julkrans men då det är jultider så blir den lite så kanske. Målade långsidorna på pocketboken röda och det hjälper kanske till med julkänslan men jag kunde lätt ha valt en annan färg eller varit helt utan. En smaksak alltså.

Använder en riktigt blöt tuschpenna så färgen går en bit ner i bladen.

I kraftig kartong klipper jag ut en cirkel. Min var 20 cm bred och ringen 4 cm. Själva kransen blir mycket bredare så vill du ha en liten krans tar du mindre cirkel.
Skär loss sidorna med skalpell och formar långsidan till ett S. Trycker endast till i botten av S:et. Vill ha mjuka fina svängar.

Klamrar fast med häftapparat. Se till att klammern hamnar ganska långt åt höger så nästa blad överlappar och gömmer klammern. När man gått hela vägen runt vår man kila in sista bladet och klamra under det första så inga klamrar syns.

Jag gjorde fyra lager men det är snyggt med bara ett eller varför inte fylla på med 6 lager?

Så här ser min ut undertill.

Klar och redo att hängas upp

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Helena N 25 november, 2014 at 10:58

  Jag har inte riktigt förstått mig på det här med ”vika-bok-pappers-konst”, men din krans var riktigt fin, och något jag själv skulle kunna tänka mig att testa.
  Kram
  http://helenanygrund.blogg.se

  • Svara Helena - Hemma Med Helena 26 november, 2014 at 13:09

   Klart du ska testa. Den kan bli fin till din polkakrans 🙂
   KRAM!!

  • Svara Lena Eriksson 23 november, 2020 at 18:41

   ”Forma långsidan till ett S”. Har du en bild på hur det ser ut?

   • Svara Helena Lyth 23 november, 2020 at 19:34

    Hej Lena! Vad kul att du hittat hit. Nej jag har ingen bild på det tyvärr Inlägget är 6 år gammalt. Mn om du har ett blad framför dig och böjer det ska du se att du kan få till ett S väldigt enkelt.

    Med vänlig hälsning,
    Helena

 • Svara Mormorsglamour 25 november, 2014 at 13:01

  Jättefin!!

 • Svara Minna 26 november, 2014 at 10:45

  Gud vad läcker! Som du kan Helena!

  • Svara Helena - Hemma Med Helena 26 november, 2014 at 13:08

   Åh tack, vad snäll du är Minna!!
   Kram!

 • Svara Annie 14 april, 2016 at 22:05

  Nu är min klar! Vill göra en till nu. Lite snyggare lite bättre ?

 • Lämna en kommentar

  Close