Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 november, 2014

Gör en pocketkrans – krans av en pocketbok

I går dissekerade jag en pocketbok och fick mig en vacker krans. Himla bra bok alltså. Jag å maken satt å kollade på Bondrullen “Mannen med den gyllene pistolen” samtidigt som jag pysslade. Insåg att jag hann färdigt innan filmen var slut så om du undrar hur lång tid det tar att göra en sån här: Det tar “en Bondfilm”

Vet inte riktigt var den ska få husera. Så länge så får den hänga ovanför vitrinskåpet i köket. Bra med lite lektyr där tycker jag.

Gör en pocketkrans

Den här kransen behöver inte alls vara en julkrans men då det är jultider så blir den lite så kanske. Målade långsidorna på pocketboken röda och det hjälper kanske till med julkänslan men jag kunde lätt ha valt en annan färg eller varit helt utan. En smaksak alltså.

Använder en riktigt blöt tuschpenna så färgen går en bit ner i bladen.

I kraftig kartong klipper jag ut en cirkel. Min var 20 cm bred och ringen 4 cm. Själva kransen blir mycket bredare så vill du ha en liten krans tar du mindre cirkel.
Skär loss sidorna med skalpell och formar långsidan till ett S. Trycker endast till i botten av S:et. Vill ha mjuka fina svängar.

Klamrar fast med häftapparat. Se till att klammern hamnar ganska långt åt höger så nästa blad överlappar och gömmer klammern. När man gått hela vägen runt vår man kila in sista bladet och klamra under det första så inga klamrar syns.

Jag gjorde fyra lager men det är snyggt med bara ett eller varför inte fylla på med 6 lager?

Så här ser min ut undertill.

Klar och redo att hängas upp

 

Comments (8)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.