Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 november, 2013

Sätta tazetter. Låt julen blomma!

Så, nu var fem små knölar satta och jag väntar med spänning på att de ska växa och blomma. Tazetter är så fina och skira. Små, små vita stjärnor skulle man kunna likna blommorna vid. Passande vid jul.

Jag har tidigare satt tazetterna i glasvaser med hög kant och flera tillsammans. Detta året ville jag testa att odla dem var för sig, i gamla syltburkar. Det kan bli lite vanskligt för tazettstänglarna kan bli riktigt långa. Men om man ställer dem ljust och svalt så drar de inte i väg så mycket. Värt att testa.

Nu ser de inte mycket ut för världen, låga och kutryggiga men de sträcker ganska snart ut sig. Hoppas jag. Sen så tycker jag nog burkarna förtjänar en juligare skrud. Ska tänka ut något så det blir roligare.

Att sätta tazetter: Lägg ett tunt lager av marmorkross eller lecakulor i botten av den vas eller fat du vill plantera dem i. Lägg på lökarna och sen häller du på mer sten så de står stadigt. Var inte orolig för att löken verkar gå åt sidan, den rättar snabbt till sig. Ställ dem gärna ljust och svalt för då blir de inte så långa och svajiga. De behöver mycket vatten så vattna ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.