Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 juni, 2015

Bilder från vårt nationaldagsfirande igår

Hade ni en fin nationaldag igår? Vår dag började med blåst, regn och kyla. Hur skulle det gå med vårt nationaldagsfirande då vi tänkt vara ute och grilla? Vi skulle ju bli hela 16 vuxna och 21 barn så tanken på att alla skulle samsas inne var lite orolig.

Som genom ett magiskt trollslag stannade vinden av och solen letade sig fram genom molnen. Det blev helt plötsligt mer än okej att vara i trädgården.

Jag dukade långbord på vår altan. Det här faktiskt en vaxduk och ni som läst mig vet hur mycket jag älskar vaxdukar. Kan säga att det behövdes för innan vinden mojnade välte två vaser med blomvatten. Blommorna kommer från trädgården och allmänningen utanför. Så vackert vilda.

Gästerna trillade in lite pö om pö och vi startade med lite snacks som välkomstbuffé. Grönsaker och dippsås. Även en fin salami i tunna skivor. Gott med grönsakerna då middagen bara skulle bestå av grillad korv.

Då vi skulle bli så många bad vi gästerna ta med sig korvar att grilla och så stod vi sedan för resten. Mycket bra koncept. Mat som tillagas utomhus ger ingen fettstänkt spis och mat som äts med händerna ger minimalt med disk.

Så roligt att se våra och kompisarnas barn bli vänner och små grupper skapas. Vår storkille blev bästis med lille hunden Jack. Den stolthet som lös om honom när han fick klartecken på att ta hunden på en promenad, utan vuxen. En liten milstolpe.

Dottern är Elsa (från Frost) dygnet runt och nu vet vi att Elsa gillar korv också.

baka_eget_korvbröd

Grillad korv kräver sin tillbehör. Olika sorters senap, olika sorters ketchup, hemmagjord vanlig majonnäs och tryffelmajonnäs, finhackad silverlök, rostad lök, surkål,  mm.

Men det bästa var nog makens egenbakade krovbröd. Där fick han till det, min käre karl.

Vårt stora kärl gjorde vi om till en gigantisk ishink.

Surkål och tryffelmajonnäs, kan jag berätta, är en helt galet god kombination.

Det blev en minglig mingelfest. Ingen gång under dagen och kvällen satt vi alla ned på samma plats samtidigt.

Dekorationerna var på plats. Så klart!

Idéen var att servera mat som inte krävde tallrikar eller bestick så då blev det korv. Samma tanke för efterrätten så då blev det Blondies (dvs brownies fast med vit choklad)

Kakan försvann ner i stora och små magar, illa kvickt.

I dag är det premiär för största sonen att testa tennis. Det kan gå åt båda håll.

Hoppas ni alla hade ett fint firande igår  och önskar er alla en riktigt skön söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.